Šis receptas yra išbandytas daugelį kartų, todėl drąsiai galime jį jums rekomenduoti.
Ingredientai:
3kg žalių pomidorų
1kg svogūnų
1kg paprikų
1kg morkų
3 valgomieji šaukštai druskos
200 gr cukraus
300 ml aliejaus
100 ml 9% acto
Gaminimo būdas: pomidorus supjaustome nedidelėmis skiltelėmis (bet ne per daug smulkiai, kad gaminant liktų gabalėliai). Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuojame burokine tarka, paprikas susmulkiname kvadratėliais. Visus produktus sudedame į talpų indą, kuriame ir troškinsime, suberiame druską, cukrų, pilame aliejų, actą ir paliekame pastovėti apie 6 val. Po to šį indą su visu jo turiniu statome ant viryklės ir vis maišydami užviriname. Užvirus dar patroškiname apie 10 -15 min. ir išpilstome į gerai iškaitintus stiklainiukus ir uždarome sterilizuotais (išvirintais) dangteliais, apverčiame, šiltai užklojame ir paliekame ataušti.
Skanaus!!!!