-
pomidorai – 4 kg,
-
paprikos – 5 kg,
-
cukrus – 1 stiklinė,
-
druska – 2 šaukštai (su kaupu),
-
aliejus – 1 stiklinė,
-
9% actas – 2 šaukštai
Gaminimo būdas:
Nuplaukite pomidorus, išimkite žiedkočius ir susmulkinkite juos blenderiu arba sumalkite mėsmale. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kiekvieną papriką išilgai į 4-6 dalis.
Susmulkintą pomidorų masę supilkite į didelį puodą, supilkite cukrų, druską bei aliejų ir užvirinkite. Masei užvirus, sudėkite supjaustytas paprikas.
Lečo verdame 30 minučių nuo užvirimo momento po to, kai sudedame paprikas. Nepamirškite maišyti.
Virimo pabaigoje supilkite actą. Supylus actą virti nebereikia, kad jis neišgaruotų.
Paruoštą lečo dedame į gerai sterilizuotus stiklainius ir uždarome išvirintais dangteliais.
Stiklinius sterilizuojame 10 minučių karštoje orkaitėje, dangtelius viriname puode su vandeniu 5 mintes.
Uždarytus stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir šiltai apklojame, kad kuo ilgiau neatvėstų. Natūraliai atvėsusius išnešame į vėsią patalpą.
Lečo labai tinka bulvių, ryžių, makaronų patiekalams pagardinti. Tai taip pat yra puikus priedas aštrioms sriuboms.
Sitokio Leco butina pasigaminti,labai skaniai bus
Tikrai taip, Edita 😉
Ačiū už pagalbą, tik sio puslapio dėka radau visą informaciją vienoje vietoje – ir padažo receptą, ir kaip sterilizuoti stiklainius. 🙂