Lečo

lechoIngredientai

  • pomidorai – 4 kg,

  • paprikos – 5 kg,

  • cukrus – 1 stiklinė,

  • druska – 2 šaukštai (su kaupu),

  • aliejus – 1 stiklinė,

  • 9% actas – 2 šaukštai

Gaminimo būdas:

Nuplaukite pomidorus, išimkite žiedkočius ir susmulkinkite juos blenderiu arba sumalkite mėsmale. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kiekvieną papriką išilgai į 4-6 dalis.
Susmulkintą pomidorų masę supilkite į didelį puodą, supilkite cukrų, druską bei aliejų ir užvirinkite. Masei užvirus, sudėkite supjaustytas paprikas.

Lečo verdame 30 minučių nuo užvirimo momento po to, kai sudedame paprikas. Nepamirškite maišyti.

Virimo pabaigoje supilkite actą. Supylus actą virti nebereikia, kad jis neišgaruotų.

lecho2

Paruoštą lečo dedame į gerai sterilizuotus stiklainius ir uždarome išvirintais dangteliais.

Stiklinius sterilizuojame 10 minučių karštoje orkaitėje, dangtelius viriname puode su vandeniu 5 mintes.

Uždarytus stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir šiltai apklojame, kad kuo ilgiau neatvėstų. Natūraliai atvėsusius išnešame į vėsią patalpą.

Lečo labai tinka bulvių, ryžių, makaronų patiekalams pagardinti. Tai taip pat yra puikus priedas aštrioms sriuboms.

Author: valdymas

4 thoughts on “Lečo

  1. Ačiū už pagalbą, tik sio puslapio dėka radau visą informaciją vienoje vietoje – ir padažo receptą, ir kaip sterilizuoti stiklainius. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.