Tirštos pomidorų sultys / pomidorų pagardas žiemai

 

 pomidoru padazas 1Daržovių konservavimas žiemai dabar yra pačiame įkarštyje. Šį kartą siūlome labai universalų pomidorų konservavimo būdą, į kurio receptą įeina tik pomidorai ir nieko daugiau. Tikrai taip, nereikia nei acto, nei konservantų!

Šios tirštos pomidorų sultys yra gaminamos nepašalinant nei sėklų, nei odelių. Šis sveikas produktas, kuriame gausu ląstelienos, gali būti naudojamas kaip sotus gėrimas arba kaip puikus pagardas barščiams ar gaminant padažus. Šaltą žiemos popietę ypatingai skanu yra atsidaryti šių sulčių stiklainį, prisipilti jų į puodelį, įsiberti smulkinto česnako ir valgyti su juoda duona. Pajusite vasaros aromatą ir jos jėgą.

Taigi, gaminam tirštas sultis žiemai!

Žinoma, į šias sultis galite dėti įvairius priedus pagal savo skoni, tai gali būti druska, cukrus (ir vienu ir kitu atveju sultys būna labai skanios), taip pat prieskonius (lauro lapus, pipirų žirnelius, kalendrą ir t.t.). Šiame recepte jokių prieskonių mes nenaudojame, bet jūs visada galite improvizuoti.

Pomidorų sultis verdame ant viryklės, o taip pat jų gamybai galima panaudoti ir daugiafunkcinį puodą, nes jis yra ypatingai patogus, jei gaminate mažomis porcijomis.

Tam, kad pasigaminti šį pomidorų gardėsį žiemai, jums bus reikalingi šie produktai:

  • Pomidorai (raudoni, gerai sunokę),

  • Druska ir prieskoniai pagal jūsų pageidavimą.

Gamybos procesas:

Iš pradžių gerai nuplaukite pomidorus. Pašalinkite žiedkočius, supjaustykite pomidorus skiltelėmis ir sumalkite juos mėsmale, naudodami smulkų sietelį. Taip pat smulkinimui galima panaudoti smulkintuvą / blenderį.

Gautą masę pilame į puodą ir statome ant vidutinės ugnies.

Kaitiname pomidorų masę iki virimo, o tada sumažiname ugnį iki minimumo ir verdame dar 20 minučių. Periodiškai reikia nugraibyti susidariusias putas.

pomidoru padazas

Gamyba daugiafunkciniame puode

Jei nusprendėte šį produktą gaminti daugiafunkciniame puode, tai taip pat susmulkintą pomidorų masę supilkite į šio puodo indą ir pasirinkite režimą „Troškinimas“. Tokiu būdu sultys yra verdamos 1 val.

Paruoštą karštą masę išpilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame išvirintais dangteliais. Uždarytus stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, uždengiame antklode, kad kaip galima ilgiau išsaugotų šilumą. Atvėsusius stiklinius laikome vėsioje patalpoje.

Actas šiame recepte nėra naudojamas, kadangi pačios pomidorų sultys jau yra konservantas. O kad sultys stovėtų tikrai patikimai, neiššaudytų dangteliai, būtina gerai sterilizuoti stiklainius – stiklainiai sterilizuojami kaitinant juos 10 minučių karštoje orkaitėje, dangteliai virinami vandenyje 5 minutes.

Štai taip lengvai ir paprastai paruošite nuostabias pomidorų sultis arba pagardą daugeliui patiekalų. Jos suteiks nepakartojamą skonį barščiams, šiupininei sriubai, ir joks pramoniniu būdu gaminamas pomidorų padažas neturės tokio aromato!

Jei jums nepatinka šiose pomidorų sultyse esantys tirščiai, tuomet iškaitintas sultis reikia atsargiai perkošti per kiaurasamtį, o paskui dar pavirti keletą minučių ir tik po to išpilstyti į stiklainius.

Taip pat rekomenduojame išbandyti lečo https://patariame.lt/?p=2445

ir adžikos https://patariame.lt/?p=2462 receptus. Jie vieni populiariausių mūsų tinklapyje.

Linkime jums malonaus laiko konservuojant ir skanių patiekalų žiemos metu!

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.