Adžika

adzika3 kg. pomidorų 
1 kg. morkų
1 kg. paprikų 
1 kg. obuolių (antaninių)
2-4 čili pipirai (geriausia raudonieji, ieskokite pačių aitriausių)


2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai (be kaupo) druskos
3 šaukštai cukraus 
200-300 gr. česnako 
150 gr. acto 
Visas daržoves sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu (česnakus palikite gaminimo pabaigai), dėkite į puodą ir troškinkite ant mažos ugnies 1.5-2 dvi valandas, kad nugaruotu didžioji dalis skysčio. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėkite susmulkintą česnaką ir supilkite actą.

Paruoštą adžiką dėkite į gerai sterilizuotus stiklainius ir uždarykite išvirintais dangteliais.

Stiklinius sterilizuokite 10 minučių karštoje orkaitėje, dangtelius virinkite puode su vandeniu 5 mintes.

Uždarytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir šiltai apklokite, kad kuo ilgiau neatvėstų. Natūraliai atvėsusius išneškite į vėsią patalpą.

Autorius: Autorius

1 thoughts on “Adžika

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.