3 kg. pomidorų
1 kg. morkų
1 kg. paprikų
1 kg. obuolių (antaninių)
2-4 čili pipirai (geriausia raudonieji, ieskokite pačių aitriausių)
2 stiklinės aliejaus
3 šaukštai (be kaupo) druskos
3 šaukštai cukraus
200-300 gr. česnako
150 gr. acto
Visas daržoves sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu (česnakus palikite gaminimo pabaigai), dėkite į puodą ir troškinkite ant mažos ugnies 1.5-2 dvi valandas, kad nugaruotu didžioji dalis skysčio. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėkite susmulkintą česnaką ir supilkite actą.
Paruoštą adžiką dėkite į gerai sterilizuotus stiklainius ir uždarykite išvirintais dangteliais.
Stiklinius sterilizuokite 10 minučių karštoje orkaitėje, dangtelius virinkite puode su vandeniu 5 mintes.
Uždarytus stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir šiltai apklokite, kad kuo ilgiau neatvėstų. Natūraliai atvėsusius išneškite į vėsią patalpą.
1 thought on “Adžika”