Iš paprikų vengrų mokslininkas Sent-Djodis pirmą kartą pasaulyje išgavo vitamino C kristalus. Vitamino C paprikose yra nuo 100 iki 200 ir daugiau mg 100 gramų šios daržovės, be to, paprikose vit. C yra gana patvarus, todėl ir konservuotose, raugintose bei troškintose paprikose išlieka nemažai vitamino C.
Vertinga ir tai, kad paprikose yra nemažai vit. P, o jo labai reikia kraujagyslių ligų profilaktikai. Yra čia ir nemažai vit. A, B ir E.
Paprikos yra šarminės terpės (+2), juose yra maždaug 1,2 proc. baltymų.Šiose daržovėse gausu ir mineralinių medžiagų — kalcio, kalio karbonato, magnio, fosforo, sieros, mangano, vario.
Taip pat skaitykite apie paprikų auginimą: https://patariame.lt/?p=1838
Raugintos paprikos: https://patariame.lt/?p=146
Įdarytos paprikos https://patariame.lt/?p=143