Keksas su cukinijomis

Vasaros topas – skanus ir sveikas cukinijų keksas!
Jei dvejojate dėl cukinijų skonio – jų tikrai nesijaučia. Būtent cukinijų dėka keksas išlieka drėgnas ir sodraus skonio.
Gamindami šį keksą užtruksite maždaug 40 min.

Jums reikės šių ingredientų:

2 neperaugusių, jaunų cukinijų
3 vidutinio dydžio kiaušinių
80 ml grietinėlės arba kokosų pieno
60 ml lydyto kokosų aliejaus
4 v.š susmulkintų datulių / klevų arba agavų sirupo
1.5 puodelio migdolų miltų
3 v.š aukštos kokybės kakavos miltelių
1 a.š cinamono
1 a.š kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 a.š migdolų ekstrakto
Saujos džiovintų spanguolių

Papuošimui:

100 g lydyto juodo šokolado
Sauja šviežių uogų arba sauja džiovintų uogų mišinio
Sauja migdolų drožlių
Sauja graikiškų riešutų 

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Cukinijas sutarkuokite burokine tarką ir nusunkite skystį.
3. Dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle, smulkintomis datulėmis arba klevų/agavų sirupu ir kokosu aliejumi. Įpilkite migdolų ekstrakto.
4. Supilkite likusius sausus ingredientus, sudėkite nusunktas tarkuotas cukinijas ir viską gerai išmaišykite.
5. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 25 min., patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepė, ir ar tešla nebelimpa.
6. Iškepusį keksą atvėsinkite, apipilkite lydytu juoduoju šokoladu, papuoškite mėgstamomis uogomis, riešutais, vaisiais.

Skanaus!

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.