Voveraičių sezono įkarštyje siūlome puikų ir sveiką užkandį – voveraitės su daržovėmis!
Ingredientai:
1 vidutinio dydžio svogūnas
300 g voveraičių
6-8 vnt. šparagų (smidrų) stiebelių
Žaliųjų žirnelių sauja (jei nėra šviežių – tiks ir šaldyti)
Aisbergo salotų – didelė sauja
2 v.š alyvuogių aliejaus
2 v.š citrinos sulčių
1 didelis pomidoras
druskos, pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
1. Svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepkite 2-3 min. Kepant pasūdykite.
2. Voveraites sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes. Nusausinkite. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10 min.
3. Imkite nesumedėjusias šparagų dalis ir apvirkite keletą minučių, tuomet sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis ir šiek tiek pakepkite.
4. Žirnelius pakepinkite kartu su smidrais ir voveraitėmis.
5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite keptas voveraites su daržovėmis.
6. Pagardinkite druska, pipirais, apšlaktykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, papuoškite pomidorais.
Skanaus!
Sveiki. Norėtume patalpinti pas jus nuoroda recepte. Prasome susisiekti. Aciu