200 g įvairių daržovių (morkų, petražolių, salierų, porų), 250 g burokėlių, 2 stiklinės burokėlių sunkos, svogūnas, gabalas kopūsto gūžės, 100 g pupelių, 2 šaukštai pomidorų pastos arba 200 g pomidorų, pagal skonį grietinės, aliejaus, petražolių, krapų, lauro lapelių.
Daržoves nuskutame ir susmulkiname (morkas, petražoles, salierus
— burokine tarka). Užpilame verdančiu vandeniu ir verdame. Svogūną susmulkiname ir, pakepinę aliejuje, įdedame į sriubą. Stambiai supjaustytą kopūstą ir susmulkintą porą pridedame, kai morkos ir petražolės bus apvirusios. Iš anksto išmirkytas ir atskirai apvirintas iki minkštumo pupeles taip pat sudedame į barščius, įpilame burokų sunkos, įdedame pomidorų ir užviriname. Kai užvirs, nukeliame, įdedame žalumynų (juos galima dėti ir supilsčius į lėkštes, kartu su grietine) .
Jeigu norime, kad sriuba būtų tirštesnė, galima į pabaigą pridėti 1-2 šaukštelius miltų, išmaišytų su sultiniu. Jeigu nemėgstame arba negalime valgyti pupelių, porų, sriuba bus skani ir be jų. Vietoj pupelių (ar kartu su jomis) galime pridėti vieną kitą bulve bei džiovintą grybą (vėlgi — jeigu sveikata leidžia valgyti grybus).
Labai geras receptas! 🙂
Puikus receptas.Aš dar bulvių dedu (rodos, jos čia nepaminėtos).
Galima valgyt ir šiltą, ir šaltą