Receptas dviem porcijoms: 3-4 šaukštus avižinių dribsnių užpilkime 6 šaukštais virinto vandens (kambario temperatūros) ir palikime mažiausiai pusvalandžiui (geriau nakčiai). Po to pridedame šaukštą medaus, 7-10 susmulkintų lazdyno riešutų ir kelis šaukštus pieno (tiks ir grietinėlė),
rūgščių sulčių (raudonųjų serbentų ar citrinos), stambiai sutarkuotą obuolį (tinka ir kiti švieži ar konservuoti vaisiai). Šį patiekalą reikėtų valgyti kasdien, kelias savaites. Galima tikėtis, kad pagerės ne tik savijauta, bet ir išvaizda — sustiprės plaukai, nagai, pagražės odos spalva. Ypač tinka moterims, persirgusioms ginekologinėmis ligomis ir šiaip nusilpusioms po ligos bei įvairių negandų.
Tiems, kurie rytais skuba ir neturi laiko virti pusryčių, patariame juos ruošti taip, kaip daro JAV viengungiai. Į termosą iškratome stiklinę avižinių dribsnių ir užpilame juos 2 stiklinėmis verdančio pieno. Viską išmaišome ir termosą užsukame. Dribsnius užpilame iš vakaro, o ryte turime kelias porcijas paruoštų pusryčių. Reikės tik priedų (žinoma, jei norime ir turime) — nuplautų razinų ar kelių susmulkintų riešutų branduolių, uogų, vaisių iš kompoto ar pan.
Jei naudosite pigesnius dribsnius, juos reikėtų iš anksto nuplauti, išrinkti iš jų piktžolių sėklas.
Pridursime, kad 100 g nevirtų avižinių dribsnių yra maždaug 0,46 mg vit. B1, 0,15 mg — B2, 0,87 mg — PP ir net 2 mg — vitamino E (virtuose jo visai nėra). Be to,— 350 mg potašo, 54 mg kalcio, 129 mg magnio, 3,9 mg geležies (virtuose — 0,6), 0,5 mg vario, 30 mg cinko ir dar daug kitų vertingų medžiagų. Vienintelis minusas — nevirti dribsniai yra rūgštinės terpės. Tačiau čia padeda pienas, kuris neutralizuoja rūgštis.