Kai nėra kitų žalumynų, mišrainėms tiks ir svogūnai. Jų aštrus skonis ir kvapas pranyks, jeigu supjaustytas svogūnų ropeles l-3 minutėms panardinsime į verdantį vandenį. Po to svogūnus galima ruošti su aliejumi, grietine ar pašlakstyti citrinos sultimis (rūgštimi).
Svogūnuose yra daug sieros (maždaug 65 mg / 100 g). Šiuo atžvilgiu svogūnus pranoksta tik krienai (248 mg) bei juodieji ridikai (400 mg). Svogūnai (bei česnakai) yra labiausiai mums prieinamas cinko šaltinis, juose yra nemažai ir kitų mikroelementų bei įvairių vitaminų nors, nedideliais kiekiais.
Svogūnai liaudies medicinoje rekomenduojami nuo didelio kraujospūdžio, sergant širdies ligomis (neleidžia susidaryti trombams).
Tiems, kurie negali valgyti žalių svogūnų, patariama vartoti troškintus — jie lengviau virškinami, o savo gerųjų gydomųjų savybių nepraranda.