Pasigaminkime prieskoninių žolelių mišinių žiemai.
Sriuboms ir troškiniams gardinti
1. 2 dalys mairūnų, 2 dalys čiobrelių, 2 dalys petražolių, 1 dalis citrinų žievelių, i dalis bazilikų, 0,5 dalies pankolio.
2. 2 dalys krapų, 2 dalys petražolių (smulkiai supjaustyti lapai ir šaknys), i dalis mairūnų, i dalis dašių, 0,5 dalies kalendrų.
Mėsos ir daržovių patiekalams gardinti»
1. 259 mairūnų, 5 g pipirmėčių, 20 g rozmarinų, 15 g muskatinių šalavijų, 15 g dašių, 20 g čiobrelių.
2. 15 g petražolių lapų, 15 g čiobrelių, 15 g bazilikų, 15 g mairūnų, 15 g salierų, 10 g džiovintų citrinų žievelių.
3. 30 g mairūnų, 25 g rozmarinų, 15 g šalavijų, 30 g čiobrelių.
Viduržemio jūros prieskonių mišinys
100 g valgomosios jūros druskos, po 1 šaukštą smulkiai sukapotų rozmarinų, čiobrelių ir raudonėlių lapelių. Viską sumaišykite ir sudėkite j stiklainėlius. Laikykite vėsiai. Labai tinka žuvų, mėsos, daržovių patiekalams skaninti.