Šis receptas aktualus tiems, kas mėgsta braškių kompotus ar sirupus, bet neturi daug vietos trilitriniams stiklainiams laikyti.
Gamybai reikės:
1 kg braškių
1 kg cukraus
2 g citrinos rūgšties
200g vandens.
Braškės nuplaunamos, nuskinami žiedkočiai ir sudedamos į karščiui atsparų dubenį.
Iš cukraus, vandens ir citrinos rūgšties verdame sirupą. Jis verdamas lygiai 15 min (laikas skaičiuojamas nuo užvirimo momento).
Išvirtą sirupą pilame į dubenį ant braškių.
NEMAIŠOME!!!
Laukiame kol pasikeis braškių spalva ir jos šiek tiek atvės.
Atsargiai nupilame sirupą į puodą ir dabar jau verdame 10 min.
Šį sirupą vėl pilame ant braškių. Jokiu būdu nemaišome. Palaukiame apie pusvalandį ir vėl jį nupilame į tą patį puodą. Trečią kartą sirupą verdame 5 min.
Kol sirupas verda sudedame uogas į norimo dydžio konservavimui paruoštus stiklainius. Uogų į stiklainį dedame tiek, kad užpildyti maždaug pusę stiklainio tūrio. Tuomet pilame verdantį sirupą į stiklainius, juos užsukame išvirintais dangteliais, apverčiame ir šiltai apklojame, kad karšti išliktų kaip galima ilgiau.
Atskiedus vandeniu šį sirupą galima gerti kaip kompotą o neatskiestas jis naudojamas desertams. Taip konservuotos uogos puikiai tinka konditeriniams gaminiams, prie blynų ar ledų.
Skanaus!
Kažin, ar tinka jau papuvusios braškės?
Papuvusių braškių nei jokių kitų sugedusių vaisių bei daržovių maistui niekada nereikia naudoti, nes galima susirgti.