Patarimai, kaip išsirinkti šaldytuvą didelei šeimai

Kol gyvename tik su antrąja puse, šaldytuvo pasirinkimui neskiriame pernelyg daug dėmesio, tačiau padidėjęs namiškių skaičius priverčia pagalvoti, kur reikės laikyti visas maisto atsargas. Tuomet pradedame svarstyti ir apie didesnio ar naujesnio šaldytuvo įsigijimą – į kokias specifikacijas reikėtų atsižvelgti renkantis?

Dydis

Šaldytuvų gamintojai, siūlydami šiuos įrenginius, koncentruojasi į didesnę talpą, tačiau Jums ne mažiau svarbūs ir jų išmatavimai. Gausesnei šeimai atitinkamai reikės didesnio stalo ir daugiau kėdžių, tad jei šiuos ir kitus baldus ketinate laikyti virtuvėje, turėtumėte žinoti, kiek vietos galėsite skirti šaldytuvui.

Tuomet, kai šis kriterijus jau aiškus, galima pagalvoti ir apie talpą – jei erdvės taupyti nereikia, didesniam namiškių skaičiui gali tikti ir dvejas duris turintys šaldytuvai ar kiti daugiau vietos produktams galintys pasiūlyti įrenginiai. Vienam šeimos nariui geriausia paskirti maždaug 100 ar 150 litrų, tačiau žinoma, daug kas priklausys ir nuo Jūsų maitinimosi įpročių.

Kaina

Didesnis šeimos narių skaičius asocijuojasi ir su didesnėmis išlaidomis, tad jeigu norisi atsinaujinti ir tuo pačiu sutaupyti, vertėtų atsižvelgti ir į savo biudžetą. Šaldytuvų kainos gali skirtis net keliais kartais, tačiau brangesnis variantas Jūsų atveju nebūtinai bus pats geriausias. Pigesni šaldytuvai taip pat gali būti kokybiški ir atitinkantys visos šeimos poreikius, o taip pat visuomet galima atrasti ir patrauklių įsigijimo sąlygų – didelį jų asortimentą siūlo Pigu.lt internetinė parduotuvė.

Išorė

Šaldytuvo dizainas svarbus ne tik tuomet, kai kalbame apie estetiką – tinkamai pasirinkta spalva (pavyzdžiui, balta) padės išvengti aiškiai pastebimų mažųjų šeimos narių pirštų antspaudų. Žinoma, vien tik į tai koncentruotis nereikėtų – net nepastebėsite, kaip vaikai užaugs, tad vertėtų šaldytuvo stilių derinti ir prie vyraujančio kambario interjero. Jie gali būti tiek labai ryškūs, atkreipiantys dėmesį, tiek įsiliejantys į bendrą aplinką, tad šiuo atveju pasirinkimas priklausys tik nuo Jūsų asmeninio stiliaus pojūčio.

Taip pat rekomenduojama pagalvoti apie vietą taupančius sprendimus – durelėse įmontuota ledukų gaminimo sistema leis greitai ir patogiai atsigaivinti tiek Jums, tiek vaikams, o jei pasirinksite šaldytuvą, turintį įmontuotą mini barą, sumažinsite ir šio prietaiso energijos išteklius.

Kitos naudingos funkcijos

Prekyboje šiuo metu galima atrasti pačias įvairiausias funkcijas siūlančių šaldytuvų, todėl iš anksto turėtumėte pagalvoti, kurios iš jų gali būti reikalingos Jums ar namiškiams. Mėgstantiems laikyti didesnius produktus, labiausiai tiks šaldytuvai, turintys išimamas lentynėles, norintiems sutaupyti geriausiai tiks A+++ energijos efektyvumo klasės prietaisai, o jei nenorėsite gaišti laiko šaldytuvą atitirpindami, vertėtų pagalvoti apie No Frost ar kitą atitirpinimo programą turinčius gaminius. Įvertinkite ir tai, kiek šaldytų produktų mėgstate laikyti šaldytuve – nuo to priklausys šaldymo kameros talpa, o galbūt nuspręsite, kad papildomai reikėtų įsigyti ir nedidelį šaldiklį.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos patarimus, lengvai išsirinksite didesnei šeimai tinkamą šaldytuvą. Visgi, nepamirškite, kad šie įrenginiai yra ilgaamžiai, tad svarstydami dėl tam tikrų parametrų, verčiau rinkitės optimaliausius variantus – pernelyg didelis ir praktiškai visuomet tuščias šaldytuvas sueikvos daugiau energijos, tad vietoj investicijų į dydį, geriau pagalvoti apie didesnį komfortą ir funkcionalumą.

Daugiau informacijos apie šaldytuvų energetinį efektyvumą galima rasti svetainėje ecotopten.lt

Šiuo metu svetainėje www.ecotopten.lt yra šių produktų kategorijos:

Dulkių siurbliai, krosnelės, automobiliai, lazeriniai daugiafunkciniai įrenginiai, šaldytuvai – šaldikliai, šaldikliai, televizoriai, energiją taupančios lemputės, rašaliniai spausdintuvai, lazeriniai spausdintuvai, rašaliniai daugiafunkciniai įrenginiai, kompiuterių monitoriai.

Ši internetinė svetainė suteikia naudingos informacijos apie energijos suvartojimą, taip pat kitos naudingos informacijos apie produktų gamintoją, modelį, matmenys, išvaizdą ir t.t. Atrankos vykdomos remiantis standartiniais, oficialiais bei pripažintų ženklų duomenimis. Kiekvienos kategorijos produktų atranka vykdoma kas puse metų.

 

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.