Puikus gėrimas šaltam žiemos vakarui. Glintveinas sušildys ne tik kūną, bet ir sielą…

Šis karštas gėrimas yra gaminamas raudonojo vyno pagrindu. Jis „gimė“ Viduramžiais Centrinės ir Šiaurės Europos šalyse. Glintveinas buvo laikomas pagrindiniu Kalėdinių turgų ir kitų žiemos švenčių, vykstančių po atviru dangumi, atributu. Žvarbiais žiemos vakarais jis sušildo kiekvieną sušalųsįjį. Pateikiame klasikinio glintveino receptą.

Jums reikės:

  • 750 ml raudono sauso vyno (red. past. tikrai galima naudoti ir nealkoholinį vaisių vyną),
  • 60 g rudojo cukraus,
  • 2 vnt. cinamono lazdelių,
  • 3 vnt. gvazdikėlių,
  • 5 vnt. kvapiųjų pipirų grūdelių,
  • ¼ citrinos.

Gaminimo būdas:

1. Supilkite į puodą vyną ir kaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

2. Sudėkite cukrų ir prieskonius, sumažinkite ugnį ir išmaišykite. Neleiskite užvirti.

3. Dabar jį galima išpilstyti į karštam gėrimui tinkančias taures ir patiekti.

glintveinas 4

Tai puikus gėrimas šaltuoju metų laiku. Jis ne tik šildo, bet ir atpalaiduoja, gerina nuotaiką.

Gražių ir šiltų Jums vakarų!

Jei Jums patiko šis receptas – spauskite „Patinka“ ir pasidalinkite juo su draugais.

Parengta pagal http://takprosto.cc/recept-prigotovleniya-glintveyna/

Iš rusų kalbos tekstą vertė Jurgita Braškutė

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.