Svogūnų savybės

Svogūnai liaudies medicinoje rekomenduojami nuo didelio kraujospūdžio, sergant širdies ligomis (neleidžia susidaryti trombams).
Tiems, kurie negali valgyti žalių svogūnų, patariama vartoti troškintus — jie lengviau virškinami, o savo gerųjų gydomųjų savybių nepraranda.

Svogūnuose yra daug sieros (maždaug 65 mg / 100 g). Šiuo atžvilgiu svogūnus pranoksta tik krienai (248 mg) bei juodieji ridikai (400 mg). Svogūnai (bei česna­kai) yra labiausiai mums prieinamas cinko šaltinis, juose yra nemažai ir kitų mikro­elementų bei įvairių vitaminų nors, nedideliais kiekiais.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.