Baltymų žuvyse yra ne mažiau kaip jautienoje. Be to, jose yra daug vitaminų (tarp jų ir retojo vit. D), mineralinių medžiagų (fosforo, jodo). Dar vienas privalumas — žuvys organizmo lengvai pasisavinamos.
Jeigu jums nepatinka žuvų kvapas, jį galima pašalinti ar bent sumažinti.
Tik nereikia išdarinėtų žuvų mirkyti vandenyje, nes tada prarandama vertingų medžiagų.
Žuvų kvapą mažina citrinos sultys (tinka ir citrinos rūgšties tirpalas). Kvapnumo suteikia fermentinis sūris, todėl jo galima įtarkuoti į bandelės trupinius, kuriais apvoliojame kepamas žuvis. Jeigu žuvis verdame, įsmeskime į puodą aromatingų daržovių (salierų, svogūnų, krapų, petražolių), ir žuvų kvapas nebus toks stiprus.
Žuvys bus trapesnės, jeigu jas kepsime neuždengę keptuvės.
Nors žuvys ir vertingas produktas, bet ir jų nepatartina valgyti kasdien. Paul Bragg pataria apsiriboti 2-3 žuvų patiekalais per savaitę ir vengti sūrių, džiovintų žuvų.