Peletrūnai, arba vaistiniai kiečiai, kartais vadinami žemaitišku prieskoniu, nes žemaičiai jį ypač mėgsta ir juo skanina savo nacionalinį patiekalą kastinį, deda jo į varškę, sriubas. Prieskoniams vartojami švieži ir džiovinti peletrūnų lapai. Jais tinka pagardinti salotas, varškės, avienos, kiaušinių gaminius, sriubas, padažus, aromatizuoti marinatus, konservuoti agurkus, pomidorus ir kitas daržoves, taip pat įvairius nealkoholinius gėrimus. Peletrūnai vartojami ir įvairiems negalavimams gydyti.
Jie didina skrandžio sulčių sekreciją ir gerina apetitą. Peletrūnų patariama vartoti nervingiems žmonėms, nes jie gydo neurasteniją, nemigą, gerina miego kokybę. Nepakeičiamas šis prieskoninis augalas ir besi-skundžiantiesiems kvėpavimo negalavimais. Galima gydyti plaučių uždegimą, bronchitą ir net tuberkuliozę.
Gerai auga saulėtoje vietoje, derlingoje, normalaus drėgnumo priemolio arba hu-musingoje priesmėlio dirvoje. Vaistiniai kiečiai užauga aukšti, todėl juos reikia sodinti daržo kampe ar krašte, kad neužstotų kitų augalų, bet patys gautų pakankamai šviesos.
Dauginti geriausia dalijant kerus arba žaliais auginiais. Iš sėklų išauginti peletrūnai būna ne tokie kvapūs.