3 kg žąsis, 8-10 obuolių (priklausomai nuo porcijų skaičiaus), 2 kg raudonojo gūžinio kopūsto, 1 kg bulvių, 2-3 šaukštai krakmolo, mairūno, druskos.
Paruoštą žąsį truputį pasūdyti iš vidaus ir ištrinti susmulkintu mairūnu. Iš obuolių
išimti kaulus, o obuolius sukišti į žąsį. Dalį obuolių paliekant tam, kad būtų kepami kartu su žąsimi, tam panaudojant didelį indą. Atskirai troškinti kopūstus. Likusius nuo kepimo riebalus virti kartu su mėsos sultiniu, sudėti krakmolą. Paruoštą padažą perkošti. Bulvėms suteikus taisyklingą formą, jas išvirti. Patiekiant žąsį, supjaustyti porcijomis, papuošti obuoliais ir bulvėmis. Kopūstus ir padažą sudėti atskirai.