Kandys veisiasi ne tik drabužiuose, bet ir džiovintuose vaisiuose, grybuose, miltuose, kruopose, konditerijos gaminiuose, netgi prieskoniuose.
Maisto produktų, kuriuose įsiveisė kandys, jau neišgelbėsite, nes juose bus gausu kandžių kiaušinėlių ir išmatų, todėl tokius maisto produktus būtinai sunaikinkite. Maistines kandis dažniausiai parsinešame iš parduotuvės su neteisingai maisto perdirbėjų paruoštais maistui maisto produktais. Atsiradusios mūsų namuose, kandys paplinta ir mėgsta veistis nesandariai uždarytuose maisto produktuose. Todėl, atsiradus kandims, reikia atidžiai patikrinti visus sausus maisto produktus, ar juose nėra kandžių – ar neskylėti kruopų, makaronų celofaniniai pakavimo maišeliai, ar beriant kruopas nesurandame jose voratinklių arba kirmėlaičių. Jei tik suradote maiste esant kandžių, meskite tuos maisto produktus lauk. Kandys maitinasi ir pavieniais trupiniais – išbyrėjusiais miltais, kruopomis, todėl atidžiai peržiūrėkite spintelių turinį ir išvalykite spintelių lentynas, padėkliukus ir visą spintelių vidų bei išorę drėgnu skudurėliu, suvilgytu maistinio acto tirpalu, į litrą vandens įpylus 10 šaukštų maistinio acto (jo koncentracija dažniausiai būna 9 proc.). Kandys nemėgta acto kvapo, todėl acto tirpalu galima pavalyti ir maisto, kurio dar neapniko kandys, pakuotes.