Patarimai, kaip išsirinkti oro valytuvą namams

Oro valytuvų asortimentas šiandien yra tikrai didelis, todėl dažnam gali kilti klausimas: kaip išsirinkti geriausią variantą? Varlė.lt specialistai parengė patarimus, į kokius parametrus svarbu atkreipti dėmesį renkantis oro valytuvą namams.

Optimalaus oro valytuvo pasirinkimas nėra toks paprastas dalykas, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Varlė.lt specialistai pataria, į kokius parametrus reikėtų atkreipti dėmesį, kad oro valytuvas namuose užtikrintų tikrai efektyvų veikimą.

Maksimalus patalpos plotas ir oro srautas

Oro valytuvai pasižymi apibrėžtu našumu, todėl labai svarbu iškart nustatyti, kokio ploto orą turėtų valyti įrenginys. Žinoma, rekomenduojama rinktis tokį orą valytuvą, kuris galėtų valyti didesnį patalpos plotą, kuris būna nurodytas kvadratiniais metrais. Perkant oro valytuvą reikėtų turėti omenyje tai, kad vienas įrenginys, net jei jis ir pasižymi dideliu našumu, neišvalys atskirtų sienomis ar durimis patalpų orą. Taip pat renkantis oro valytuvą yra svarbus išreiškiamas kubiniais metrais per valandą (m3/h) oro srauto parametras, kuris nusako per kiek laiko, kokio kambario orą pavyks išvalyti.

Oro valytuvo galingumas

Mažesnio galingumo oro valytuvai pasižymi mažesniu našumu, o tai reiškia, kad panašaus oro kiekio filtravimas užims jiems daugiau laiko. Renkantis oro valytuvą vertėtų turėti omenyje, kad didesnis galingumas reiškia geresnį veikimą ir šiuo atveju nereikėtų bijoti didelių sąskaitų už elektros energiją, nes tai yra įrenginiai, kurie pasižymi energijos efektyvumu.

Oro valytuvo funkcijos

Oro valytuvas gali turėti jonizacijos ir drėkinimo funkcijos. Tai yra papildomos funkcijos, kurios leis mėgautis dar geresne oro kokybe savo namuose, todėl jei leidžia biudžetas, rekomenduojama rinktis oro valytuvą su drėkinimo arba jonizacijos funkcija.

Oro valytuvo valdymas

Oro valytuvai valdomi elektroniniu būdu, tačiau Varlė.lt specialistai siūlo dar atkreipti dėmesį į tokius dalykus, kaip veikimo laikas nuolatiniame režime, laikmatį, automatinį įjungimą bei išsijungimą, kai oras bus išvalytas. Atkreipkite dėmesį, ar komplektacijoje yra nuotolinio valdymo pultas taip pat siūloma pasidomėti oro valytuvų modeliais, kuriuos galima valdyti išmaniuoju mobilios programėlės dėka.

Oro valytuvo triukšmas

Deja, oro valytuvai neveikia visiškai be triukšmo. Kai kurie modeliai triukšmingumo prasme gali prilygti gartraukiams. Norint namuose mėgautis ne tik švariu oru, bet ir tyla, Varlė.lt specialistai renkantis oro valytuvą pataria atkreipti dėmesį į kuo mažesnį decibelų skaičių. Vertėtų turėti omenyje, kai kai kurie oro valytuvų modeliai turi naktinį režimą, kuris užtikrina labai tylų oro valymo procesą.

Filtrai

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar oro valytuvas turi HEPA filtrą. HEPA filtrai pasižymi itin efektyviu filtravimu, oro dezinfikeavimu ir smulkių dalelių bei dulkių sulaikymu, todėl rekomenduojama rinktis oro valytuvą būtent su šiuo keičiamu filtru.

Įrenginio dizainas

Turint omenyje tai, kad oro valytuvas yra interjero dalis, verta atkreipti dėmesį į jo dizainą. Šiandien gamintojai siūlo įvairių spalvos, formų ir dydžio variantų. Šiuolaikiniai oro valytuvų modeliai pasižymi tikrai moderniu dizainu, kuris puikiai derės bet kokio stiliaus interjere. Populiariausi yra baltos spalvos modeliai, tačiau taip pat galima rasti juodų ir pilkų oro valytuvų, kurie taip pat puikiai atrodys jūsų namuose.

Šiuo metu svetainėje www.ecotopten.lt yra šių produktų kategorijos:

Dulkių siurbliai, krosnelės, automobiliai, lazeriniai daugiafunkciniai įrenginiai, šaldytuvai – šaldikliai, šaldikliai, televizoriai, energiją taupančios lemputės, rašaliniai spausdintuvai, lazeriniai spausdintuvai, rašaliniai daugiafunkciniai įrenginiai, kompiuterių monitoriai.

Ši internetinė svetainė suteikia naudingos informacijos apie energijos suvartojimą, taip pat kitos naudingos informacijos apie produktų gamintoją, modelį, matmenys, išvaizdą ir t.t. Atrankos vykdomos remiantis standartiniais, oficialiais bei pripažintų ženklų duomenimis. Kiekvienos kategorijos produktų atranka vykdoma kas puse metų.







Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.