Reikia naujo termometro. Kokį pasirinkti?

Termometras – tai, iš pirmo žvilgsnio, smulkmena, kuri yra kiekvieno mūsų vaistinėlėje. Ir vos tik artimas žmogus pasijaučia blogai – pirmiausia į rankas imame šį mažą prietaisą ir stebėdami organizmo reakciją darome išvadas, kas gali būti. Atrodo, termometras yra toks svarbus daiktas, tad keista, jog daugelis ieškodami geriausio neskiria laiko, nelygina prekių kokybės, tikslumo, temperatūros pamatavimo trukmės ir pan. Juk šiais laikais pasirinkimas toks platus!

Geriausia pirkti internetu, kadangi pasiūla platesnė, o kaina, pasidarius tyrimą, gali būti mažiausia. Žinoma, ne visada norime pirkti pigiausią daiktą. Dažnai ieškome geriausio kainos ir kokybės santykio. Ir visgi retsykiais esame linkę investuoti į kokybę. Norint rasti Jums labiausiai tinkamą termometrą, derėtų prieš perkant sužinoti kelis esminius aspektus, kurie pagreitins paieškas ir palengvins pasirinkimą.

Pagrindinės termometrų rūšys:

  1. Infraraudonųjų spindulių termometrai.

  2. Elektroniniai termometrai.

  3. Stikliniai termometrai.

  4. Skystųjų kristalų termometrai.

Pasirinkimas platus, tad natūralu, jog neturint patirties susirasti geriausią gali būti sudėtinga. Visgi, šiuo metu patys populiariausi yra elektroniniai bei infraraudonųjų spindulių. Pastarieji veikia bekontakčiu būdu, tad puikiai tinka tuomet, kai reikia išmatuoti sergančio, judraus asmens, vaiko temperatūrą. Tiek vieni, tiek kiti matuoja labai greitai, tiksli temperatūra matoma ekranėlyje, tad neliks paklaidos, nėra jokio žalingo poveikio žmogui, nereikia bijoti, kad jie gali sudužti.

Ieškant tinkamiausio termometro taip pat apgalvokite, kurioje vietoje jie bus dedami, kad pamatuotų tiksliai. Dažniausiai, standartinis pasirinkimas – pažastis. Patogiausias – burna, tiksliausias – išangė, tačiau pastarasis nemaloniausias, tad ir pasirenkamas rečiausiai. Tiksliausiai temperatūrai pamatuoti rekomenduojame naudoti elektroninius termometrus, kurie dedami į burną.

Siekiant patogumo, rekomenduojame pasirinkti daugiafunkcinius, ypač saugius termometrus, kurie yra atsparūs vandeniui, dužimams, stikliukas – ypač tvirtas, tad nereikia baimintis, kai termometrus naudoja vaikai. Papildoma funkcija – kelių paskutinių matavimų duomenų išsaugojimas. Smulkmena, tačiau labai reikšminga, kadangi sirgimo metu labai svarbu fiksuoti temperatūrų pokyčius, o kiekvieną kartą juos rašytis ant lapelio yra paprasčiausiai nepatogu. Išeitis – daugiafunkciniai termometrai.

Galiausiai, ieškodami kokybiško termometro įvertinkite ir gamintojus. Nuo puikiai žinomų prekinių vardų, kaip Vitammy, Beurer, Novama, Medisana, HubDIC iki tokių, kurie mažiau žinomi, tačiau savo funkcionalumu gali pranokti lūkesčius.

Mitas, kad senos kartos gyvsidabrio termometrai, kurie, tiesa, yra uždrausti, tiksliau rodo temperatūrą. Šiuolaikiniai termometrai kur kas funkcionalesni ir tikslesni, tad rinkitės inovatyvias medicininių paslaugų priemones.

Termometrus bei kitas sveikatos ir grožio prekes rasite: https://biomed.lt/lt/

Esame įsikūrę Vilniuje, tačiau siunčiame prekes į bet kurį Lietuvos kampelį.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.