Patariame: kokias striukes rinktis lietuviškiems orams?

Nors Lietuva ir yra Vidurinėje klimato zonoje ir atrodo, kad galime džiaugtis keturiais metų laikais, tačiau visgi kartais apninka toks jausmas, kad žiema tęsiasi vos ne 9 mėnesius. Pavasarėjant ar rudenėjant orai labai permainingi: vieną dieną karšta, kitą dieną šalta. Apskritai Lietuva yra lietingas kraštas, čia per metus lyja ko gero du trečdalius dienų. Na jei ne smarkiai tai bent trumpai palynoja. Natūralu, kad tokiu atveju dažniausiai mūsų spintoje yra kelios skirtingos striukės, kurios dažnai dėvimos ištisus metus.

Ne kiekvienas gali sau leisti įsigyti kelias striukes. Žinoma ir ne kiekvienas nori tai daryti. Kai kurie visai nemėgsta leisti laiką sausakimšose parduotuvėse. Mūsų šalyje vurauja permainingi orai, vėjuotos dienos. Taigi tenka ieškoti universalios striukės ar turėti kelias.

Lietuviškų orų atveju rekomenduojame rinktis vėjui ir vandeniui atsparią termo striukę, kadangi ji leidžia kūnui labai puikiai jaustis tiek tokiu atveju, kai lauke yra šalta ir drėgna, tiek ir tokiu atveju kai šilta bei vėjuota. Universalios termo striukės tuo pačiu giriamos ir dėlto, kad jos neleidžia kūnui labai suprakaituoti, o suprakaitavus, neleidžia greitai atvėsti. Jeigu nemaloniai jaučiatės, kai dėl greitų temperatūrų pokyčių kūnas prakaituoja – termo striukės yra geriausia išeitis. Paprasčiausiai, jos tarsi padeda prakaitui “išeiti” per striukės medžiagą ir tuo pačiu staigiai “neatšaldo” kūno.

Pakalbėkime apie spalvas. Jei nenorime pirkti keletos striukių įvairiems gyvenimo atvejams, reikia tokios kuri atrodo universaliai: tiek į darbą, tiek į mokslus, tiek laisvalaikiui. Taip, vasaros metu dažniausiai norime dėvėti ryškius drabužius, kai tuo tarpu žiemos metu dažniausiai pasirenkamos pilkos ir juodos spalvos. Šiuo atveju visada galima atrasti kompromisą, kuris puikiai tiks ištisus metus: mėlyna, žalia ar chaki spalvos striukė. Tiesa! Trokštantiems kažko išskirtinio derėtų paieškoti dvipusių striukių. Moteriškų ir vyriškų dvipusių striukių populiarumas vis auga. Juk tai taip patogu! Vienas rūbas tampa priderinamas prie dar daugiau kitų rūbų!

Rinkitės tokias striukes, kurios turi kišenes bei kapišoną. Jie reikalingi apsisaugoti ir nuo lietaus, ir nuo sniego. Šiuo atveju nereikės nešiotis su savimi kepurės bei pirrštinių. Kepurę pakeis kapišonas, o pirštines visada turėsite kišenėse, jei jų prireiktų.

Galima atrasti tokio stiliaus striukes, kurios atrodo labai puikiai tiek prie treningų, tiek prie suknelės. Tuomet vienas lauko drabužis leis Jums puikiai atrodyti visur kur einate. Patogiausia paieškas vykdyti internete, kadangi ten galima greičiau peržiūrėti platų pasirinkimą.

Vienas drabužis gali būti sėkmingai nešiojamas ištisus metus. Jeigu tik nepagailėsite laiko paieškai, tikrai rasite tokią striukę, kuri bus pasiūta iš kokybiškos, šiltos ir malonios medžiagos. Striukė – būtinas lauko drabužis. O ypač gyvenant permainingų orų šalyje.

Ketinate įsigyti striukę? Atnaujinti garderobą?
Apsilankykite firminių, stilingų rūbų, avalynės ir aksesuarų internetinėje parduotuvėje: https://tripshop.lt/

Prieš pirkdami mėgstate gyvai pasimatuoti? Mūsų parduotuvę rasite Vilniuje, Vokiečių g. 15.

 

Autorius: Autorius

2 thoughts on “Patariame: kokias striukes rinktis lietuviškiems orams?

  1. Rekomenduoti sunku, kai klausiate abstrakciai.. bet visumoje, ne tik virsutiniai rubai turi buti labai patogus, svarbiausia, kad apatiniai drabuziai kuriuos vilkite leistu jaustis komfortiskai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.