Kaip išvengti nemalonių kvapų

Iš nutekamojo vamzdžio sklindančius kvapus pašalinsite verdančiu vandeniu, kuriame ištirpinta sodos. Paprasčiausiai gerai perplaukite juo vamzdį. Būkite atsargūs, jei nutekamieji vamzdžiai yra plastikiniai. Tuomet tirpalą pirmiausia atvėsinkite iki 60 oC. Nemalonūs kvapai pranyksta ir kriaukles išplovus actu parūgštintu vandeniu.

Žuvies, kitus virtuvės kvapus, žiūrėkite, kad pašalintų gera trauka. Kartu užvirinkite šiek tiek acto. Arba užpilkite arbatinį šaukšteli acto esencijos ant jau praaušusios viryklės kaitvietės – šis metodas padės išnaikinti ir muses.

Pora gvazdikėlių, padėtų ant auštančios kaitvietės, išnaikins nemalonius kvapus.

Indai neturės žuvies kvapo, jei prieš skalaudami juos įtrinsite actu, citrinos sultimis arba kavos nuosėdomis.

Šaltas cigaretės dūmas ir nemalonus, ir dar ilgai išlieka. Po pobūvio, kuriame daug rūkyta, pirmiausia viską gerai išvėdinkite, nakčiai pa­likite dubenėlį su actu parūgštintu vandeniu. Jei dūmai įsigėrė į minkštus baldus ir kilimus, išvalykite juos šepečiu, pamirkytu į tą patį actu parūgštintą vandenį.

Iš šaldytuvo sklindančių nemalonių kvapų išvengsite, jei nelaikysite šaldytuve neuždarytų produktų. Jei kvapas vis dėlto sklistų, į šaldytuvą įdėkite aktyvuotos anglies, pastatykite lėkštę su geriamąja soda arba kepimo milteliais (keiskite kas mėnesį), arba įdėkite į šaldytuvą gabaliuką vanilės lazdelės arba pusę obuolio. Obuolį keiskite maždaug kas savaitę.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.