Šermukšnių kubeliai

sermuksneleŠermukšnių uogos – tikras vitaminų šaltinis. O vitaminų mums reikia kiekvieną dieną. Nelaukite šalnų, galite prisiskinti prisirpusių šermukšnių jau dabar. Kaip patogiausia paruošti šermukšnių uogas žiemai? Jų sutis galima sušaldyti į ledo kubelius ir vartoti po vieną atšildytą kubelį kiekvieną dieną. Tai bus natūralių vitaminų šaltinis visai žiemai.

Gaminimo būdas:

Surinktas uogas nuskinkite nuo kotelių. Išplaukite kiaurasamtyje po tekančiu vandeniu ir sudėkite smulkinimui į sulčiaspaudę arba į dubenį, jei smulkinsite blenderiu. Šaldyti galima ir sultis ir tyrę, tyrėje lieka susmulkinta luobelė, kaip ląstelienos ir papildomų naudingųjų medžiagų šaltinis. Šaldymas sumažina šermukšnių uogų kartumą ir aitrumą, Gautas šermukšnių sultis arba tyrę išpilstykite į ledų kubeliams šaldyti skirtą formelę ir įdėkite į šaldiklį. Kubeliams sušalus išimkite juos iš formelės ir sudėkite į užsegamą maišelį ar plastikinius šaldymo indelius ir toliau laikykite šaldiklyje.

Vartojimo būdas:

Kasdien išsiimkite po vieną šermukšnių kubelį, dėkite jį į puodelį ir užpilkite šiltu virintu vandeniu (ne verdančiu).ir palaukite kol kubelis ištirps. Šį gėrimą galima paskaninti medumi ir citrina. Peršalus į jį galima įsiberti truputėlį čili pipirų ar tarkuoto imbiero.

Tai skanus ir sveikas gėrimas. Būkite sveiki!

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.