Vitaminas C kovoja su vėžiu, muša virusus

citrinaVitaminai gali pagelbėti ne tik kovojant su hipovitaminozėmis, bet ir padėti išvengti sunkių ligų ar jų komplikacijų. Įvairių autorių duomenimis, toks yra ir visiems žinomas vitaminas C.

Bioterapijos ir revitalizacijos centro gydytojas, mokslų daktaras Aleksas Mickonas papasakojo iš pirmo žvilgsnio neįtikėtiną istoriją. „Į mane kreipėsi kolegos gydytojo rekomenduotas vyriškis – pasitikrinti dėl staiga ant kūno atsiradusio odos darinio. Prieš 15 metų žmogus sirgo vėžiu, kurį išsigydė neįprastu metodu. Jam mūsų medikai rekomendavo chemoterapiją, tačiau jis nepaklausė ir išvyko į Sankt Peterburgą, vieną iš klinikų, kurioje taikyti eksperimentiniai gydymo nuo vėžio būdai. Jam, be kitų metodų, taikytas gydymas didelėmis vitamiono C dozėmis. Neklusnus mano kolegos pacientas pasveiko.” A.Mickonui ištyrus ligonio odos darinį paaiškėjo, kad šis – ne piktybinis, o ateroma. A.Mickonas, ilgus metus dirbęs onkologijos srityje, įsitikinęs, kad norint įveikti vėžį, būtina suprasti, jog tai – viso organizmo liga, ir gydant į tai atsižvelgti. Šiuo metu buvęs onkologas linkęs vėžiu sergantiesiems padėti natūraliomis, organizmui nekenkiančiomis priemonėmis.

Vienas žinomiausių ir labiausiai vertinamų pasaulyje mitybos specialistų Patrickas Holfordas knygoje „Nauja optimalios mitybos biblija” taip pat pabrėžia vitamino C svarbą vėžinių ligų profilaktikai ir gydymui.

P.Holfordas taip pat pateikia keletą kovos su gripu ir kitomis virusinėmis peršalimo ligomis būdų. Autorius siūlo kovai su minėtomis ligomis skirti daugelį kartų didesnes nei įprasta vitamino C dozes. „Tyrimai parodė, kad vitamino C papildas 1000 mg ir daugiau kasdien sumažina infekcijų dažnį, ilgį ir intensyvumą. Saugantis peršalimo ligų, optimali kasdienė vitamino C dozė – 2 g (ypač tiems, kam per 40, kas gyvena mieste ir susiduria su begale žmonių, kieno gyvenimas kupinas stresų”, – rašo P.Holfordas. Susirgus virusine infekcija, vitamino C normą, anot autoriaus, reikėtų padidinti ir gerti po 2 g kas 4 valandas. Tai daugelį kartų viršija rekomenduojamą paros normą, tačiau, laimė, vitaminas C yra viena iš mažiausiai nuodingų žmogui žinomų medžiagų. „Peršalimą sukeliantys virusai turi patekti į ląsteles ir jas perprogramuoti, kad pagamintų daugiau virusų, o šie savo ruožtu patektų į kitas ląsteles. Tačiau jei organizmo audiniuose yra daug vitamino C, virusai negali išgyventi. Kasdienė 2–3 g vitamino C dozė, padalyta į kelias dalis, garantuos pakankamą imuninę apsaugą”, – tvirtina P.Holfordas.

! Tiesa, per didelės vitamino C dozės gali sukelti inkstų problemų (juose gali susidaryti akmenų ar smėliuko), pakenkti virškinimo sistemai. Tačiau minėtų sveikatos problemų neturintys žmonės, į akis žvelgiant sunkių virusinių ligų ar jų komplikacijų grėsmei, gali išmėginti ir P.Holfordo rekomenduojamas maksimalias vitamino C dozes.

Parengta pagal:

Homepage

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.