Ruošiamės žiemai: patarimai, kaip išsirinkti žiemines padangas

Nors oficialiai automobilį paruošti šaltajam sezonui ir pakeisti jo padangas reikia iki lapkričio 10 dienos, kai kurie vairuotojai šių gaminių pradeda ieškoti tik dabar. Jei esate vieni iš jų, siekdami, kad būsimos kelionės būtų visapusiškai saugios ir patogios, rinkdamiesi padangas, turėtumėte vadovautis keliais esminiais patarimais.

Nuspręskite, ar naudosite žiemines, ar universalias padangas. Vis dar yra manančių, jog universalios padangos yra puikus sprendimas net ir šalčiausiu laikotarpiu – daugelį suvilioja mažesnė kaina ir galimybė bent kuriam laikui pamiršti apie jų keitimą. Tačiau turėtumėte atkreipti dėmesį, jog tokie gaminiai yra kur kas mažiau saugūs nei specialiai prastesniems keliams pritaikytos žieminės padangos – jei ketinate važinėti didesnius atstumus, toks pasirinkimas būtų labai sveikintinas.

Apsispręskite dėl padangų tipo. Padangos gali būti dygliuotos, dygliuojamos ir nedygliuotos. Šis pasirinkimas priklausys nuo to, kur ir kaip dažniausiai tenka važinėti. Tiems, kuriems dažnai tenka susidurti su nenuvalyta, sunkiai pravažiuojama kelio danga, pravartu rinktis dyglius turinčias padangas, tuo tarpu nedygliuotos padangos rekomenduojamos keliaujantiems miestų gatvėmis ar pakankamai švariais keliais.

Dygliuojamas padangas būtų galima pastatyti tarp abiejų šių tipų – jos pasižymi tvirtumu ir puikiu pravažumu, tačiau dažniausiai neturi pagrindinių dygliuotų padangų trūkumų, tokių kaip didelis triukšmingumas ar prastesnis valdymas esant šlapiai kelio dangai.

Pasirinkite tinkamą dydį. Kaip ir bet kurios kitos, taip ir žieminės padangos būna skirtingų dydžių, todėl svarbu nepamiršti ir šio aspekto. Šiuo atveju daug pasirinkimo laisvės neturėsite, todėl ilgai svarstyti nereikės: ant dabar uždėtų padangų turi būti nurodytas jų skersmuo, aukštis bei plotis – išfiltravus šiuos parametrus, galimybės šiek tiek susiaurės. Platų padangų asortimentą rasite https://pigu.lt/lt/.

Atkreipkite dėmesį į greičio indeksą. Šis parametras nurodo, kokiu maksimaliu greičiu važiuojant vairavimas vis dar bus stabilus, o taip pat nusako ir padangų mišinio kietumą – kuo indeksas didesnis, tuo padangos kietesnės. Tačiau šiuo atveju daugiau ne visada reiškia geriau: nors su kieto mišinio padangomis stabiliau jausitės ant sauso ar šlapio kelio, šaltesnei žiemai ir apledėjusiems keliams labiau pravers minkštas mišinys. Tad vertėtų pagalvoti, ar keliai, kuriais dažniausiai važinėjate, yra pakankamai dažnai valomi ir pasidomėti, kokius orus šiai žiemai pranašauja sinoptikai.

Apsvarstykite papildomas galimybes. Žieminės padangos yra nuolat tobulinamos, todėl prekyboje galima atrasti gaminių, kurie užtikrina mažesnį triukšmo lygį, leidžia sumažinti išnaudojamų degalų kiekį ir t.t. Nors už tokias padangas gali tekti sumokėti daugiau, komforto lygis taip pat bus gerokai didesnis, todėl turėtumėte pagalvoti, kurios funkcijos Jūsų keliones iš tikrųjų pavers malonesnėmis.

Naudokite tokias pačias padangas. Šiuo atveju kalbama ne tik apie dydį, bet ir apie kompanijas – nors padangų specifikacijos gali pasirodyti identiškos ir pasirenkant skirtingus prekinius ženklus būtų galima sutaupyti, tikėtina, jog pasirinkimas neužtikrins stabilaus važiavimo. Kiekvieni gamintojai taiko savas technologijas ir sprendimus, todėl verčiau pasitikėti tik vienais iš jų – tai ypač aktualu tuomet, kai visi keturi automobilio ratai yra varantys.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos patarimus ir apgalvoję dažniausius savo kelionių maršrutus, pakankamai greit nuspręsite, kurios žieminės padangos šiam sezonui būtų geriausios. Jų pasirinkimas iš tiesų platus, todėl neabejotinai surasite tai, kas tiks Jūsų vairuojamam automobiliui!

 

 

 

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.