Marinuoti lašiniai

Tai dar vienas terminis lašinių apdorojimo ir paruošimo vartojimui būdas. Šis būdas dažniausiai yra naudojamas norint paruošti plonus, „nekondicinius“ lašinukus.

Gamybos būdas – švariai nuplauname lašinius ir supjaustome juos norimo dydžio gabalėliais (patogiausia – juostelėmis, kad galima būtų sustatyti į stiklainį.) Dedame lašinius į švarius, iškaitintus 0.5 – 0.8l stiklainius. Į kiekvieną stiklainį dedame po lauro lapą, maždaug po 5 vnt. juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų ir po 1-2 nesmulkintas česnako skilteles.

Pasiruošiame marinatą: 1 litrui vandens imame 1 valg. šaukštą druskos, 2 nubrauktus valg. šaukštus cukraus. Vandeniui užvirus pilame 0.5 stiklinės 9% acto. Mėgstantiems aštriau į marinatą galima įberti 0.5 arbatinio šaukštelio maltų čili pipirų.

Verdantį marinate pilame į stiklainius su lašiniais ir prieskoniais ir uždarome užsukamais dangteliais. Sustatome stiklainius dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir taip laikome kol natūraliai atvėsta. Taip užkonservuotus lašinius laikome šaldytuve arba šaltame rūsyje. Patartina suvartoti per 2 mėnesius.

Autorius: Autorius

4 thoughts on “Marinuoti lašiniai

    1. Mano močiutė šviežius taip marinuodavo, esu įsitikinusi, kad ir čia taip pat. Druska bus marinate.

  1. O tai sakykite, kiek lasinius laikyti saldytuve pries norint valgyti.? Bandziau si recepta Sestadieni, vakar atidariau stiklaini, kvepia skaniai, bet dar nelabai galima valgyti, nes jauciasi zalia mesa., tamposi.

    Aciu uz ats

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.