Varškę (baltą sūrį) galima paįvairinti, pagardinti įvairiomis daržovėmis, uogomis.
Žiemai baigiantis, kai nėra kitų žalumynų, į varškę galima įmaišyti smulkiai supjaustyto svogūno. Pavasarį svogūnų laiškų ar ridikėlių (galima ir abiejų). Kol ridikėliai jauni, vartojame ir jų lapus.
Jeigu turime mikserį, iš varškės galima pagaminti aromatingą aptepą. Priedams tinka uogos, slyvos, obuoliai — ko tik turime.
Iš pakelio (200 g) varškės ir dviejų pomidorų (l00 g), šaukšto smulkiai supjaustytų, petražolių lapelių galime paruošti tokį patiekalą. Pomidorus nuplikome, supjaustome, sumaišome su varške, įberiame žalumynų.
Vietoj pomidorų tinka žalios paprikos arba jaunos tarkuotos morkos.
Kai turime šviežių uogų (braškių, žemuogių, aviečių, mėlynių), 200 g prisirpusių nuplautų uogų išmaišome mikseriu su varške (200 g) bei puse stiklinės pieno (grietinėlės).
Šiltą vasaros dieną taip paruoštą varškę skanu valgyti atšaldytą.