800 g morkų, l-3 šaukštai sviesto (aliejaus), petražolių lapelių.
Morkas nuvalome, nuplauname, supjaustome kubeliais, užpilame trupučiu verdančio vandens, kuriame įdėta riebalų ir uždengę troškiname, kol suminkštės. Sudėję į lėkštes, užberiame žalumynų.
Dalį riebalų galima sunaudoti taip. Kai morkos jau bus pominkštės,
riebalus ištirpiname ant mažos keptuvės ir pakaitiname šaukštą miltų (jie neturi pagelsti), maišydami juos su riebalais. Tada šį padažą sudedame į puodą ir išmaišome su morkomis. Toliau — kaip anksčiau aprašyta.
Dar vienas šio patiekalo variantas — įdėję pakepintus miltus prie morkų, pridedame ir 200 g žirnelių (šviežių ar konservuotų). Įpilame verdančio pieno (penktadalį stiklinės). Kai viskas užvirs, patiekalą nukeltame ir valgome su duona, žalumynais.