Kaip reikia laikyti medų

Kaip reikia laikyti medų, kad jis negestų: moliniame inde, tamsoje, šaltoje patalpoje?

Svarbiausia, kad indas būtų švarus, patalpos drėgmė 60 proc., o temperatūra daugmaž nekintanti, vėsi (optimali yra 5-10 laipsnių). Nuo seno žinoma, kad geriausiai medus išsilaiko moliniuose ir stikliniuose induose, taip pat liepos, alksnio, drebulės, topolio medienos statinėse. Tinka ir emaliuoti bei plastikiniai indai. Išskirtinės kokybės produkto ženklu pažymėtas medus pilstomas į stiklinius indus. Cinkuotuose ir metaliniuose induose medaus laikyti negalima. Veikiamas saulės šviesos, medus netenka antimikrobinių savybių, per 48 val. visai sunaikinami kai kurie fermentai. Kartais medus prarūgsta, dėl pernelyg didelio vandens kiekio jame, dėl to, kad išsuktas nesubranditas, dėl netinkamų laikymo sąlygų ir pan. Tačiau net ir tokio medaus nereikia skubėti išmesti. Jis tinkamas dėti į pyragus.

Pagal delfi.grynas.lt

Author: valdymas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.