1 kg nugarinės, 100-150 g džiovintų slyvų, 150 g vandens, 1-2 šaukšteliai krakmolo, pipirų, druskos.
Nugarinę išmirkyti, rūpestingai apiplauti, nuimti odą. Mėsą įtrinti pipirais ir laikyti apie pusvalandį. Tada per visą mėsos ilgį padaryti įpjovą 2-3 cm gylio,
kas 3 cm vieną nuo kitos. Slyvas mirkyti vandenyje 8-12 val. Išimti kauliukus. Į įpjovas mėsoje prikimšti slyvų. Visą mėsos gabalą perrišti tvirtu siūlu. Tokiu būdu paruoštą mėsą sudėti į indą kepimui, lašiniais į viršų. Įpilti 0,5 stiklinės vandens ir troškinti uždengus dangtį 15-20 min. Po to dangtį nuimti ir kepti 1,5 val. Kepimo pradžioje mėsą laistyti išsiskyrusiais riebalais. Mėsai apskrudus dar įpilti vandens ir laistyti susidariusiu skysčiu. Nuo kepimo likusį padažą sumaišyti su krakmolu.
Prieš patiekiant, nuimti siūlą ir supjaustyti. Kepsnys gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas.