Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?

agurkai rauginimui

Egzistuoja tikrai nemažai receptų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Dažniausiai rauginimo procesas trunka 2-3 paras. O ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Kaip greitai paruošti šviežiai raugintus agurkus?

Patyrusios šeimininkės žino, kaip paruošti šviežiai raugintus agurkus per 1,5 valandos! Ir tai nėra kažkas iš fantastikos serijos. Šviežiai raugintų agurkų paruošimui reikalingi maži agurkėliai, tamsiai žali, su „spuogeliais“. Prieskoniams prireiks krapų, 2-3 česnako skiltelių, 1 šaukštas druskos 1 kg agurkų.

Žalumynus ir česnaką susmulkinti. Agurkams nupjauti galiukus, sudėti į maišelį ir užpilti druska, žalumynais ir česnaku. Gerai užrišti maišelį ir patvarumui įdėti į dar vieną maišelį. Gerai papurtykite maišelio sudėtį, kad išsiskirtų sultys ir ištirptų druska. Palikite agurkėlius vienai valandai kambario temperatūroje – ir agurkėliai paruošti!

Jei mėgstate sūresnius šviežiai raugintus agurkus, tuomet galite į maišelį juos dėti supjaustytus: taip aktyviau išsiskirs skystis, ir sūrymas įsigers greičiau.

 

Parengta pagal www.mama.lt patarimą

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.