Kad nesiveistų kandys

Kandis vilioja kūno prakaito kvapas. Pirmas patarimas – nedėti į spintą nešiotų drabužių. Pasibaigus sezonui, visus drabužius patartina gerai išpurtyti ir palaikyti saulės atokaitoje,

o mažesnius įdėti į maišelius ir palaikyti šaldiklyje, kur būtų gerokai už nulį žemesnė temperatūra. Tik po to galima dėti į švarius polietileno maišus ir laikyti dezinfekuotoje spintoje. Geriausia būtų drabužius išplauti, o tuos drabužius, kurių negalima skalbti, išvalyti valykloje.
Skylutes drabužiuose pragraužia ne pačios kandys, o jų lervos. Jos labiausiai mėgsta natūralius audinius – vilną ir šilką. Tad pirmiausiai derėtų rasti kandžių lizdą ir sunaikinti lervas.
Kandys bijo levandos, gvazdikėlių, apelsino žievelių, kadagių kvapo.

Kandis atbaido kedro medienos gabalėliai, sukabinti spintoje. Kas antrą mėnesį gabalėliai turi būti nušveičiami švitriniu popieriumi, kad atsinaujintų kedro kvapas. Galima spintoje pakabinti kadagio šakelių.
Vienas geriausių patarimų – litrą vandens atskiesti sklidinu šaukštu acto esencijos arba 9-10 šaukštų maistinio acto. Šiuo tirpalu sumirkytu skudurėliu patartina valyti visas spintų sienas, lentynas, dėžutes, plyšius ir net suvilgius juo rankas perbraukti per kailinius bei paltus.
Prekyboje yra daug visokių cheminių priemonių naikinti kandims arba jas atbaidyti, bet jei palaikome savo bute švarą ir tvarką, bet vis tiek atsirado kandžių, galima su jomis kovoti ir natūraliais būdais, nepurškiant savo drabužių ir patalpų cheminėmis priemonėmis.

Reklama: RaZidiniai.lt

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.