Lauko gultai: kaip pasirinkti tinkamą?

Šilti saulės spinduliai, gaivus vasaros vėjas ir gera kompanija tik ir kviečia išeiti į lauką, ten leisti laiką ir mėgautis grynu oru. Ir iš tiesų, vasaros metu lauke praleidžiame labai daug laiko. Vakarai ir vakarėliai sode padeda sukurti šauniausius ir geriausius atsiminimus. Tiesa, norint lauke laiką leisti ne tik smagiai, bet ir patogiai, būtina pasirūpinti ir tam tikrais lauko baldais. Tiems, kurie mėgsta saulės vonias ir ramų laisvalaikį, puikiu pasirinkimu gali tapti lauko gultai.

Šie gultai suteikia patogią ir gerą vietą sėdėjimui, gulėjimui ir poilsiui bei leidžia komfortiškai mėgautis saulės spinduliais. Na, o dėka skirtingų dydžių, dizainų ir spalvų pasirinkimo, kiekvienas gali rasti sau tinkamą ir gerą lauko gultą. Tiesa, pasirinkti iš didelės gausos gali būti ne taip paprasta kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tad, šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kurie padės lengviau apsispręsti ir išsirinkti geriausią ir tinkamiausią lauko gultą. 

Kodėl naudinga turėti lauko gultą?

Laiką lauke leisti ir saulės voniomis mėgautis mėgsta ko ne kiekvienas. Na, o geras ir kokybiškas lauko gultas leis tuo mėgautis dar labiau. Negana to, kad suteiks puikią, patogią vietą gulėjimui, sėdėjimui ir deginimuisi, lauko gultas dar ir stilingai papuoš lauko erdvę. Kadangi, lauko gultai pasižymi skirtingais dizainais, itin lengva rasti tokį, kuris labiausiai dera prie lauko erdvės, sodo stiliaus. Mediniai, metaliniai, pinti – kiekvienas ras tai, kas labiausiai puoš sodo ar kiemo erdvę. Suderinti tarpusavyje su lauko baldais, lauko gultai padės išlaikyti stiliaus vientisumą, sukurs jaukią ir viliojančią laiką leisti atmosferą. Svarbu pasirinkti tinkamai ir atsakingai. Tokiu būdu, turėsite ne tik kur pagulėti, bet ir turėsite kuo pasigrožėti. 

Lauko gultų tipai 

Norint išsirinkti gerą ir kokybišką lauko gultą, pirmiausia, labai svarbu pasirinkti tinkamą jo tipą. Tipo pasirinkimas, iš esmės, priklauso nuo to kaip planuojate lauko gultą naudoti. Pavyzdžiui, pilnai atlošiamas lauko gultas yra tinkamiausias deginimuisi ir poilsiui, statesnę padėtį turintis modelis leis patogiai sėdėti, kalbėtis ar bendrauti. Lauko gultai gali būti fiksuoto arba sulankstomo tipo. Sulankstomo tipo gultai turi kelis privalumus. Pirmiausia, juos lengva sulankstyti, o sulankstyti jie neužima tiek daug vietos, jei yra nenaudojami. Taip pat, tokiu būdu juos yra kur kas lengviau pernešti iš vienos vietos į kitą, transportuoti. Tačiau, fiksuoto tipo lauko gultai,  neretai, būna tvirtesni ir patvaresni, o lengvam transportavimui dažnas modelis turi ir primontuotus ratukus. Kaip atskirą tipą galime išskirti ir visiškai plokščius lauko gultus. Jie puikiai tinka deginimuisi ar net miegui. Na, o reguliuojami modeliai, kurie leidžia efektyviai reguliuoti atlošo padėtį, užtikrina dar didesnį komfortą ir patogumą. S formos lauko gultai – dar vienas gultų tipas. Šio tipo gultai yra sukurti taip, kad efektyviai ir tinkamai prisitaikytų prie žmogaus kūno formų, išlenkimų ir suteiktų kūnui, o ypač nugarai, puikią atramą. Galiausiai, ergonomiški ir įvairiais būdais reguliuojami lauko gultai. Jie – brangiausi, tačiau, užtikrina ir suteikia daugiausiai komforto. Galima keisti jų atlošo padėtį, o papildomi porankiai bei kitos detalės užtikrina išskirtinį patogumą. 

Medžiaga, iš kurios pagamintas lauko gultas 

Išsirinkote norimą lauko gulto tipą, o kas toliau? Išsirinkus tipą reikėtų nepamiršti atsižvelgti ir į medžiagą, iš kurios lauko gultas yra pagamintas. Nuo medžiagos visiškai priklauso lauko gulto kokybė, patvarumas ir ilgaamžiškumas. Žinoma, nuo jos priklauso ir gulto kaina, priežiūra. Vieni gultai gali būti itin pigūs, tačiau reikalauti daug priežiūros, kiti – atvirkščiai. Tinkamos medžiagos pasirinkimas priklauso nuo jūsų poreikių, to, kaip ir kur planuojate naudoti lauko gultą. Pavyzdžiui, iš plastikinių vytelių nupinti lauko gultai atrodo puikiai, imituoja rotango baldus. Jie yra tikrai stilingi, pasižymi ne itin aukšta kaina ir garantuoja patvarumą bei atsparumą įvairiems aplinkos veiksniams. Tuo tarpu, aliumininiai lauko gultai – tvirti, patvarūs ir ilgaamžiai. Dažniausiai, iš aliuminio būna gaminamas gulto rėmas, todėl, todėl tokie gultai yra sąlyginai lengvi, o taip pat, atsparūs rūdims. Paprasto plastiko lauko gultai – patvarūs ir nereikalauja daug priežiūros. Dažnu atveju, jie pasižymi ir puikia kaina, tačiau, papildomai reikalauja paminkštinimo. Galiausiai, mediniai lauko gultai. Tai, ko gero, stilingiausi, natūraliausią ir jaukiausią išvaizdą turintys lauko gultai. Nors jie reikalauja daug ir nuolatinės priežiūros, tinkamai prižiūrimi jie gali tarnauti ilgai. 

Nepamirškite prie lauko gulto priderinti ir patogių bei praktiškų priedų: pagalvėlių, čiužinių, skėčių bei mažų lauko staliukų. Varle.lt svetainėje rasite ne tik platų lauko gultų, bet ir sėdmaišių pasirinkimą: https://www.varle.lt/sedmaisiai/. Apsilankykite ir išsirinkite sau tinkamiausią prekę, už draugišką kainą! 

 

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.