Kaip išsirinkti tobulą staltiesę?

Klaidžiame staltiesės pasirinkimo kelyje reikėtų žengti neskubant ir apsvarstant visas detales. Pradėkite nuo staltiesės paskirties įvertinimo – tai lems jos stilistikos pasirinkimus; medžiagos sudėtį, kokybę, bei staltiesės matmenis. Dažniausiai staltiesės naudojamos kasdienai arba šventėms. https://renginiopartneris.lt/parduotuve/visos-prekes/staltieses/ rasite staltieses, kurios tiks kasdienai ir kiekvienai progai. O dabar panagrinėkime staltiesių paskirtis išsamiau.

 

Kam gali būti skirtos staltiesės?

 

Kasdienai naudojamos staltiesės turėtų būti lengvai prižiūrimo audinio ir mažiau krentančiais kraštais nuo stalo. Kasdieninės staltiesės laikomos mažesnėmis nei šventinės ir turėtų kristi kristi žemyn ne daugiau nei 20 cm.

 

Tuo tarpu šventinės staltiesės, turėtų būti ilgesnės ir kristi nuo stalo bent 25 cm. Tiesa, rekomenduojama, kad kraštai neviršytų 40 cm. ribos dėl estetikos ir patogumo naudojant. Proginė staltiesė gali būti pritaikoma prie bet kokio patalpos interjero. Jos varijuoja nuo subtiliai atrodančių su nežymiais dekoro elementais iki ryškių su specifinę tematiką atitinkančiais paveikslais. Tokio tipo staltiesės audiniai taip pat gali būti pasirenkami skirtingi, priklausomai nuo progos, raštų, ilgaamžiškumo ir kitų norimų kriterijų. 

 

Stalo matmenų ir formos svarba

 

Kiekviena staltiesė kuriama tam tikrai stalo formai. Todėl renkantis, svarbu į tai atkreipti dėmesį. Dažniausiai stačiakampio formos stalams naudojama tokios pačios formos staltiesė. Tačiau galima tokį stalą derinti ir su ovalia staltiese jei tai leidžia stalo ir staltiesės suderinamumas. Taip pat galima naudoti keletą skirtingų audinių ir taip pritaikyti ovalią staltiesę stačiakampiam stalui. Kita vertus, kvadratiniam stalui labiausiai tiks kvadratinė arba apvali staltiesė. Ovaliems stalams galima naudoti tiek stačiakampio, tiek ovalios formos staltiesę. Tačiau apvaliam stalui reikėtų rinktis tik iš apvalios formos staltiesių.

 

Be staltiesės formos dar svarbu žinoti stalo išmatavimus. Jei turite stačiakampio formos stalą tada užtenka išmatuoti jo ilgį ir plotį. Jei turite apvalų stalą, tuomet reikėtų matuoti jo skersmenį. Abiem atvejais, žinant matmenis, sprendžiama kokio ilgio kraštų reikės – kaip minėta anksčiau, jų ilgis svyruoja tarp 20 – 40 cm.

 

Medžiagos pasirinkimas

 

Renkantis staltiesę kasdieniam naudojimui, labai svarbu lengva audinio priežiūra. Tam tinka keturios medžiagų rūšys – sintetika, teflonas, medvilnė ir lino/medvilnės mišinys.

 

Sintetinė staltiesė puikiai sugeria drėgmę, lengvai plaunasi, tačiau yra itin degi. Tefloninė staltiesė bus atspari ne tik ugniai, bet ir vandeniui. Medvilninė – priklausomai nuo spalvos, gali reikalauti kruopštesnio skalbimo. Lino ir medvilnės mišinio staltiesės suteikia natūralumo jausmą ir reikalauja skalbimo žemoje temperatūroje.

Savo svajonių staltiesę išsirinkti galite čia – https://renginiopartneris.lt/parduotuve/visos-prekes/staltieses/.

Autorius: Autorius

1 thoughts on “Kaip išsirinkti tobulą staltiesę?

  1. Sveiki, mano baro stalas 60cm skersmens apvalus ir 110 cm aukščio, noriu staltieses iki pat žemės ir ties 50cm nuo žemės aprišti kaspinu, kokie išmatavimai būtų idealu ir kokios medžiagos? Naudojama šventėms

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.