Kaip išsirinkti orkaitę ir kaitlentę?

Net ir tuomet, jei maisto gaminimo negalėtumėte įvardinti kaip savo mėgstamiausių veiklą, išsiversti be viryklės gali būti tikrai sudėtinga. Net ir neįgudę virtuvės „šefai“ tikrai moka pagaminti nesudėtingus patiekalus, kurių ruošimą dar labiau palengvina įsigyta tinkama buitinė technika. Būtent todėl naudinga išsiaiškinti, į ką vertėtų atsižvelgti renkantis orkaitę ir kaitlentę: tikėtina, kad tai jums padės paprasčiau priimti tam tikrus sprendimus.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis orkaitę?

Pirmiausia vertėtų išsiaiškinti, koks orkaitės tipas gali būti geresniu pasirinkimu: prekyboje galite rasti ir dujinių, ir elektrinių orkaičių. Vis dėlto, visų tipų orkaitės gali būti pasirenkamos atsižvelgiant į keletą pagrindinių kriterijų:

  • Orkaitės dydis: mažiausia orkaitės talpa yra 50 litrų, tačiau esant poreikiui visada galima pasirinkti gerokai talpesnę orkaitę. Vertėtų pagalvoti, keliems žmonėms dažniausiai gaminate maistą, ir tai jums gali pasufleruoti atsakymą, kokio dydžio orkaitę pasirinkti;
  • Stacionari arba integruota orkaitė: integruota orkaitė atrodo kur kas moderniau ir padeda sutaupyti erdvės, tačiau jos kaina įprastai yra aukštesnė. Stacionarios orkaitės – tai tradicinis pasirinkimas, kuris kainuoja pigiau ir reikalauja mažiau pastangų keičiant orkaitę nauja;
  • Funkcionalumas: renkantis orkaitę naudinga išsiaiškinti, kokia yra minimali ir maksimali pasiekiama temperatūra, kokias funkcijas turi orkaitė, ir t.t. Pavyzdžiui, naudinga išsiaiškinti, ar orkaitėje yra nemažai diskusijų sukelianti savaiminio išsivalymo funkcija, kuri gali būti kelių tipų;
  • Gamintojas: natūralu, jog visada norisi, kad orkaitė tarnautų kiek įmanoma ilgesnį laiką, todėl pakankamai dėmesio vertėtų skirti patikimo gamintojo pasirinkimui. Šiandien orkaites siūlo tikrai nemažai įvairių prekinių ženklų, taigi, išsiaiškinkite, kurie jų yra sulaukę pačių geriausių įvertinimų;
  • Kaina: numatykite, kiek pinigų skirsite orkaitės įsigijimui. Jei šios buitinės technikos ieškosite internetinėse parduotuvėse, galėsite pasirinkti prekių atranką pagal kainas, todėl paieška taps gerokai spartesnė.

Kokią kaitlentę pasirinkti?

Kaitlentės gali būti dujinės arba elektrinės. Dujinės kaitlentės gaminamos iš nerūdijančio plieno, emalio, stiklo arba stiklo keramikos, o elektrinės kaitlentės gali būti skirtingų tipų: su iškilusiu kaitinimo elementu, turinčios stiklo keramikos kaitinimo plokštę arba indukcinės. Kiekvieno tipo kaitlentės pasižymi skirtingomis savybėmis, taigi, naudinga palyginti jų efektyvumą:

  • Saugumas: įkaitusios dujinės kaitlentės greitai neatvėsta, todėl tai reikalauja atsargumo. Indukcinės kaitlentės yra laikomos saugesnėmis, nes jos ima kaisti tik tada, kai ant jų pastatomi maisto gaminimo indai;
  • Gaminimo laikas: jei siekiama, kad maisto gaminimo trukmė būtų kuo trumpesnė, geriausia rinktis indukcinę kaitlentę. Taip pat pakankamai greitai įkaista stiklo keramikos kaitlentės – tam prireikia maždaug kelių sekundžių;
  • Taupumas: dujinių kaitlenčių naudojimas yra pigesnis nei kitų tipų kaitlenčių, tačiau indukcinės kaitlentės pasižymi efektyviu energijos taupymu;
  • Priežiūra: dujines kaitlentes įprastai yra gana sudėtinga išvalyti, todėl šioje „kovoje“ neabejotinai laimėtų elektrinės stiklo keramikos arba indukcinės kaitlentės, kurių valymas yra gerokai paprastesnis.

Jei svarstote, kokia buitinė įranga galėtų geriausiai pateisinti jūsų individualius poreikius, tiesiog pasitarkite su specialistais, kurie tikrai nepagailės naudingų patarimų ir rekomenduos tinkamiausią produkciją. Natūralu, kad neretai norisi, jog buitinės įrangos pasirinkimas būtų kiek įmanoma platesnis, todėl dar visų tipų orkaitės.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.