Voveraitės su daržovėmis

Voveraičių sezono įkarštyje siūlome puikų ir sveiką užkandį – voveraitės su daržovėmis!

Ingredientai:

1 vidutinio dydžio svogūnas
300 g voveraičių
6-8 vnt. šparagų (smidrų) stiebelių
Žaliųjų žirnelių sauja (jei nėra šviežių – tiks ir šaldyti)
Aisbergo salotų – didelė sauja
2 v.š alyvuogių aliejaus
2 v.š citrinos sulčių
1 didelis pomidoras
druskos, pipirų pagal skonį. 

 

Gaminimo eiga:

1. Svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepkite 2-3 min. Kepant pasūdykite.
2. Voveraites sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes. Nusausinkite. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10 min.
3. Imkite nesumedėjusias šparagų dalis ir apvirkite keletą minučių, tuomet sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis ir šiek tiek pakepkite.
4. Žirnelius pakepinkite kartu su smidrais ir voveraitėmis.
5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, ant jų dėkite keptas voveraites su daržovėmis.
6. Pagardinkite druska, pipirais, apšlaktykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, papuoškite pomidorais.

Skanaus!

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.