Patiekalai iš anties

Virta antis grybų padaže

1 vidutinio dydžio antis, 250 g prieskoninių daržovių (petražolės, krapai, salierai, porai, morkos, juozažolės, kalendros ir pan.), lauro lapelis, truputis druskos.

Padažui: 25 g džiovintų grybų, 1 svogūnas, 50 g sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 stiklinė grietinės, pipirų, druskos pagal skonį.

Išdarinėta nepjaustyta antis užpilama karštu pasūdytu vandeniu ir verdama neuždengta, kol suminkštėja. Baigiant virti, sudedamos pakepintos daržovės.

Paruošiamas padažas: nuplauli grybai išverdami mažame kiekyje vandens, supjaustomi juostelėmis ir patroškinami su smulkiai supjaustytu svogūnu šaukšte sviesto. Miltai pakepinami likusiame svieste, atskiedžiami sultiniu ir grybų nuoviru. Į padažą sudedami grybai, pasūdoma, įberiama pipiru, pavirinama ir supilama grietinė.

Išvirusi antis supjaustoma: atskiriama krūtinėlė, nupjaunami sparneliai su krūtinėlės dalimi, šlaunelės, o nugarėlė padalinama į 3 dalis. Taip supjaustyta antis sudedama į padažą ir pakaitinama. Valgoma su perliniu kruopų koše.

Troškinta antis su raudonaisiais kopūstais

1 vidutinio dydžio antis, 50 g riebalų, 1 kg raudonųjų kopūstų, 1.5 stiklinės raudonojo vyno, 2 svogūnai, 40 g lašinių, 1 šaukštas miltų, kmynų, cukraus, citrinos rūgšties ir druskos pagal skonį.

Išdarinėta antis įtrinamą druska. Į keptuvą su ištirpintais riebalais dedama antis ir kepama karštoje orkaitėje, palaistant riebalais ir pašlakstant vandeniu. Kopūstai smulkiai supjaustomi, sudedami į puodą kartu su griežinėliais supjaustytais svogūnais, užpilama karštu vandeniu, įberiama kmynų ir užvirinama. Pusiau iškepusi antis supjaustoma, sudedama ant verdančių kopūstų ir uždengus troškinama 30 min. Smulkiai supjaustyti lašiniai paspirginami, į juos suberiami miltai, atskiedžiama sultiniu ir pavirinama. Į troškinį supilamas vynas, citrinos rūgštis, padažas, įberiama cukraus, druskos ir trumpai pakaitinama. Valgoma su virtomis bulvėmis.

Troškinta antis su raugintais kopūstais

1 vidutinio dydžio antis, 50 g riebalų, 1 svogūnas, 250 g raugintų kopūstų, kmynų, druskos pagal skonį.

Išdarinėta antis supjaustoma gabalais, pasūdoma ir įpylus truputį vandens ir sudėjus supjaustytą svogūną uždengus puodą patroškinama. Mėsai suminkštėjus, sudedami rauginti kopūstai, įberiama kmynų ir baigiama troškinti. Valgoma su virtomis bulvėmis.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.