Ortodontinis gydymas ir jo teikiama nauda

Ortodontinis gydymas skirtas taisyti kreivų dantų padėtį, padaryti daugiau vietos susigrūdusiems dantims ar sugrąžinti į vietas per daug vienas nuo kito nutolusius ar atsikišusius dantis. Taip pat jis naudojamas netaisyklingo sąkandžio korekcijoms ar esant veido asimetrijai.

 

Paciento amžius

 

Tam, kad ortodontinis gydymas būtų veiksmingas paciento amžius įtakos neturi. Visgi kuo jaunesnis žmogus, tuo greičiau ir sėkmingiau vyksta procesas. Vaikams kurių pieniniai dantys dar ne pilnai pasikeitę į nuolatinius, gali užtekti ir ortodontinės plokštelės. Plokštelė padeda plėstis žandikauliui ir padaryti pakankamai vietos visiems dantims burnos ertmėje.

 

Tačiau tiek vaikų tiek suaugusiųjų dantų anomalijos yra individualios ir gydymo metodai pritaikomi pagal poreikį ir gydymo sudėtingumą. Dantų korekcijai gali būti naudojami fiksuojami arba nuimami ortodontiniai aparatai. Fiksuojami aparatai tai yra įvairių tipų breketai, kurie nešiojami kol pasiekiamas optimalus rezultatas.

 

Nuimami dantų korekcijos būdai yra ortodontinės plokštelės (vaikams) arba kapos. Kapos tai plonas, permatomas aparatas, užmaunamas ant dantų iš apačios. Jos yra ypač naudingos tiems, kurie nenori, kad aplinkiniai pastebėtų tiesinamus dantis ar teikia pirmenybę patogumui. Kapos yra priskiriamos ir modeliuojamos pagal sudarytą gydymo planą. Todėl pacientas gauna jų komplektą kurį turi keisti kas dvi savaites.

 

Ortodontinio gydymo nauda

 

Ortodontinis gydymas yra ypač naudingas dėl grožio ir estetikos. Tiesūs dantys suteikia pasitikėjimo savimi ir įkvepia pasitikti kiekvieną dieną su plačia šypsena. Tačiau yra ir kita jo pusė. Kreivi dantys ar netaisyklingas sąkandis, apsunkina kramtymą bei dantų priežiūrą. Dėl to gali atsirasti įvairios dantenų ligos ar greičiau gesti dantys.

 

Tiesūs ir sveiki dantys taip pat atveria kelią į laimingą gyvenimą, bei lengvesnį dantų protezavimą senatvėje.

 

Author: Autorius

1 thought on “Ortodontinis gydymas ir jo teikiama nauda

  1. Ortodontinis gydymas yra labai sunkus ir sudėtingas procesas ir šį gydymą turi prižiūrėti tikri profesionalai, mano draugė sumokėjo daugp pinigų vienam gydytojui ir per 2 metus nieko nepadarė, visi dantys grįžo atgal. Dabar gydosi pas tikrą sryties profesionalę. Patarčiau gerai atsirinkti kokį gydytoją rinktis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.