Jei prakaituoja kojos

Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į savo avalynę: ji turi būti kaip įmanoma patogesnė, pagaminta iš natūralios odos – ji laidi orui, todėl oda gali kvėpuoti.

Liaudies medicina rekomenduoja daryti voneles, aptrynimus, kompresus, miltelius. Pateikiame keletą receptų.

Vakare, prieš einant miegoti, patartina daryti kojų voneles. Šiltame vandenyje ištirpinkite saują druskos ir įberkite saują pušies spyglių. Mirkykite kojas 20 minučių, tada sausai nušluostykite ir atsigulkite. (Vietoje pušies spyglių galima naudoti jų nuovirą.)

Jei kojos smarkiai prakaituoja ir skleidžia nemalonų kvapą, patartina jas pabarstyti smulkintos ąžuolo žievės milteliais, užsimauti kojines ir laikyti per naktį. Iš ryto nuplauti šiltu vandeniu ir sausai nušluostyti.

Į šiltą vandenį, kuriame mirkysite kojas, įpilkite stiklinę stiprios juodos arbatos. Po 20 minučių mirkymo kojas sausai nušluostykite ir patepkite aliejumi.

Galima naudoti ir boro rūgšties miltelius: jų nereikia įtrinti į odą, tiesiog papudruokite pėdas ir tarpupirščius, apsiaukite kojines ir būkite su jomis visą dieną. Vakare nuskalaukite šiltu vandeniu. Paprastai po 2–3 savaičių prakaitavimas ženkliai sumažėja. Šis būdas nerekomenduojamas tuo atveju, jeigu pažeistas odos paviršius. Naudingos vaistažolių vonios: stiklinei vandens imama 15 g ąžuolo žievės, asiūklio žolės ir beržų lapų mišinio. Patikrinta priemonė: Užvirkite stiklinę vandens, įberkite šaukštelį smulkintos ąžuolo žievės ir supilkite vienos citrinos sultis. Suvilgykite nuovire vatos tamponą ir keletą kartų per dieną patrinkite problemiškas vietas. Nauda dviguba – prakaituosite daug mažiau, be to, maloniai kvepėsite. Pasiruoškite dilgėlių ir šalavijų mišinio (santykiu 1:1). Imkite 100 g žaliavos ir užpilkite 3 litrais verdančio vandens, palaikykite tokioje vonelėje kojas 15-20 minučių.

Voneles galima daryti ir kitaip: užpilkite 6 šaukštus ramunėlių žiedų 2 litrais verdančio vandens, uždenkite ir palikite valandai, kad pritrauktų. Nukoštą arbatą pašildykite ir laikykite joje kojas tol, kol atšals. Taip pat tinka ir ramunėlių nuoviras (verdama 10 minučių). Po procedūros rekomenduojama papudruoti pėdas lygiomis dalimis sumaišytu talku ir boro rūgšties milteliais. Nepamirškite kojinių!

Kaukė „Moliūgų desertas“: sumaišykite 3 šaukštus moliūgo tyrelės, 1 šaukštą cukraus, 2 – augalinio aliejaus ir truputį vanilino. Mišinį užtepkite ant pėdų, palaikykite 10 minučių ir nuplaukite šiltu vandeniu. Prakaituojančių pėdų odą rekomenduojama trinti citrinų sultimis. Vakare po prausimosi prieš einant miegoti galima pamirkyti jas šermukšnių lapų nuoviro vonelėje.

Dar šis tas:  Šaukštą susmulkintų graikinių riešutmedžių lapų užpilkite 2 stiklinėm verdančio vandens, palikite 15–20 minučių pritraukti. Išsimaudę patrinkite šiuo skysčiu kūną. Tinka jis ir rankų bei kojų vonelėms. Jeigu labai prakaituojate, išsitrinkite mėtų arbata: užpilkite šaukštą žaliavos stikline verdančio vandens, palaikykite pusvalandį ir nukoškite.

Dermatologai siūlo reguliariai praustis po kontrastiniu dušu. Naudinga gerti geležies, kalcio, fosforo, valerijonų preparatus, polivitaminus, vaistažolių (pavyzdžiui, melisų, šalavijų) arbatas – po stiklinę per dieną (geriausia – per du kartus).

Ekstremaliomis situacijomis nepakenktų turėti citrinos ir drėgnų servetėlių. Prieš pasimatymą ar kitą jus jaudinančią akimirką patrinkite pažastų odą servetėle ir citrina – kuriam laikui galėsite pamiršti nemalonius kvapus ir negražias prakaito dėmes.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/grynas/gyvenimas/maziname-prakaitavima-naturaliomis-priemonemis.d?id=61462346
 

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.