Vandenilio peroksido panaudojimo būdai

vandenilio peroksidasVandenilio peroksidas yra svarbiausias dalykas pirmosios pagalbos rinkinyje. Ar žinojote, kad šis naminis antiseptikas gali būti naudojamas daugeliu skirtingų atvejų?

Dėmių valiklis

Vandenilio peroksidą galite naudoti prieš skalbdama drabužius su kraujo dėmėmis. Peroksidas padeda užkirsti kelią dėmės įsitvirtinimui.

Pjaustymo lentelės valiklis
Laikykite vandenilio peroksido buteliuką po ranka virtuvėje. Galite pasinaudoti juo, kad nuvalytumėte pjaustymo lenteles po to, kai ruošite pietus ar vakarienę. Tai greitas ir patogus būdas dezinfekuoti visus virtuvės paviršius nuo bakterijų, esančių mėsoje ir pieno produktuose.

Natūraliai pašviesintos plaukų sruogos

Jei norite subtiliai pašviesinti savo plaukus, sumaišykite tokį tirpalą: pusė puodelio vandenilio peroksido ir pusė puodelio vandens. Tada iššukuokite šiuo tirpalu šlapius plaukus ir leiskite jiems nudžiūti.

Baliklio alternatyva
Ar girdėjote apie visus tuos „deguoninius“ valiklius? Jie veikia ir jūsų skalbiniai tampa šviesūs bei ryškūs, nes plovikliuose yra vandenilio peroksido. Tą patį poveikį galite pasiekti ir jums nereikės pirkti jokio specialaus produkto – tiesiog įpilkite 2 puodelius vandenilio peroksido į pilną skalbimo mašiną. Jūsų balti skalbiniai bus pastebimai baltesni.

Dezinfekcija
Ar jūsų darbovietėje kas nors nuolat kosėja arba čiaudėja, kalbėdamas bendru telefonu arba prie bendro kompiuterio? Miela, ar ne. Norėdama dezinfekuoti šiuos bendrai naudojamus daiktus, paprasčiausiai nuvalykite juos su vandenilio peroksidu. Jis dezinfekuoja daiktą, tačiau nepalieka pastebimo kvapo, kaip dauguma pramoninių valiklių. Tai puikiai tiks žmonėms, kurie dirba prekyboje arba viešbučio vestibiulyje.

Esant ausies uždegimui
Vandenilio peroksidas ne tik puikiai dezinfekuoja žaizdas, tačiau yra naudingas, jei jums prasidėjo ausų infekcija. Dabar daugelis gydytojų nebeskiria antibiotikų dėl ausų infekcijų.

Laikykite galvą virš kriauklės taip, kad infekuotoji ausis būtų viršuje. Lėtai įpilkite šiek tiek vandenilio peroksido į ausies kanalą. Turite tai daryti lėtai, nes kanalas greitai užsipildo, tad peroksidas gali tekėti jūsų veidu (dėl vandenilio peroksido balinančio poveikio nevilkėkite savo mėgstamų marškinėlių).

Svarbiausia leiskite vandenilio peroksidui šiek tiek paburbuliuoti ir išvalykite ausies kanalą. Tada paverskite galvą į kitą pusę ir leiskite vandenilio peroksido pertekliui išbėgti iš ausies kanalo į kriauklę. Tada geriausia būtų iš karto atsigulti taip, kad ausis, kurios kanalas yra infekuotas, gulėtų ant rankšluosčio ir išdžiūtų, tad gulėkite ant šono.

Parengta pagal:vandenilio peroksidas

http://www.5braskes.lt/linksmos/6-mazai-kam-zinomi-vandenilio-peroksido-panaudojimo-budai.d?id=65757338#ixzz3YaGOUEHQ

Reklama: www.padanguparduotuve.lt

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.