Pagaminkite teisingus muštinius! Turėdami šį receptą, Jūs norėsite juos gaminti daug dažniau…

 

kepsnysDaugeliui žmonių, iš kurių raciono dar neišnyko mėsa, muštinis (dažnai vadinamas – karbonadu) yra pats mėgstamiausias patiekalas. Mėsoje esančių baltymų ir skaidulų dėka, suvalgius gerą muštinį, gana greitai aplanko sotumo jausmas, kuris išlieka pakankamai ilgai… O ką jau kalbėti apie skonį! Muštinis, kuris yra teisingai pagaminamas, tai – labai skanus, aromatingas patiekalas.

Pateikiame jums teisingo muštinio pagaminimo schema. Vadovaujantis šiomis, nesudėtingomis rekomendacijomis, jūs pagaminsite nepaprastai puikų mėsišką patiekalą, kuris nustebins visus jo paragavusius.

1. Atpjaukite 1-1,5 cm storio mėsos (red. past. muštiniui naudojama kiauliena) gabalą. Jei yra kaulas – nupjaukite jį.

2. Išmuškite mėsą – tai geriausia daryti per plėvelę, stenkitės, kad būsimas muštinis nesuplyštų. Tam, kad mėsa neprarastų svorio, prieš išmušant apšlakstykite ją šaltu vandeniu.

3. Jei ant jūsų mėsos gabalo yra likusi lašinių juostelė, padarykite joje įpjovimus, kad kepant ji nesusitrauktų. Prieš kepant galima tik pabarstyti druska ir pipirais arba glazūruoti – apvolioti miltuose ir pasūdyto kiaušinio plakinyje. Kepsnį galima apkepti glazūroje, pagamintoje iš vienodų pieno, kiaušinių ir miltų proporcijų, įdedant šiek tiek druskos. Jei nusprendėte gaminti be glazūros, būtinai prieš kepant mėsą ją apibarstykite stambia druska, nes kitaip ji taps labai sausa.

4. Kepkite jums įprastoje, gerai įkaitintoje keptuvėje, geriausia tai daryti ant kokybiškų taukų (išlydytų kiaulienos lašinių). Taukus dėkite tik į jau įkaitusią keptuvę. Jei taukų neturite, galima naudoti sviesto ir augalinio aliejaus mišinį, proporcijomis 2:1. Jei naudoti vien tik sviestą – jis gali greitai pridegti. O grynas augalinis liejus daro neigiamą įtaką kepamai kiaulienai.

5. Taigi, gaminame muštinį glazūroje: išmuštą mėsą apvoliokite miltuose, paskui pasūdytame kiaušinio plakinyje ir dėkite ant keptuvės su įkaitintais riebalais. Kruopščiai ištiesinkite muštinį, kad mėsa keptų tolygiai ir apkepkite iš abiejų pusių 1-2 minutes. Toliau muštinius sudėkite į kepimui tinkamą indą ir pašaukite iki 180-200 °С orkaitę, kur patiekalas baigs kepti, maždaug 7-10 minučių.

6. Kai ant mėsos pastebėsite riebalų putas, tai ženklas, kad muštinio gaminimo procesas eina į pabaigą! Išimkite patiekalą iš orkaitės, sutepkite muštinius sviestu, kad gražiau blizgėtų ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Tai puikus patiekalas! Pabandykite pasigaminti muštinių pagal šį receptą – rezultatas tikrai jus nudžiugins. Drąsiai eksperimentuokite su garnyrais ir padažais, priklausomai nuo patiekiamų priedų, muštinių skonis kas kart bus vis kitoks.

Gaminkite su įkvėpimu ir atminkite, kad teisingas receptas – tai jau pusė kelio į sėkmę! Dalinkitės šiuo receptu su draugais, nes galbūt šių muštinių receptas yra būtent tai, ko jie labai seniai ieškojo.

Jums patiko? Paspauskite mygtuką „Patinka“.

Parengta pagal: http://takprosto.cc/recept-otbivnyh/

Tekstą vertė Jurgita Braškutė

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.