Didžkukuliai (cepelinai) su trijų rūšių mėsos įdaru

cepelinaiIngredientai:

4 kg. bulvių

Po 200gr. jautienos, vištienos ir kalakutienos faršo

1 šaukštas džiūvėsių

1-2 svogūnai

200 ml. grietinės

druska, pipirai

1 šaukštas krakmolo

Padažui:

3 šaukštai sviesto

8 šaukštai grietinės

1 stiklinė mėsos sultinio

2 šaukštai miltų

Šviežias mairūnas ar kitos mėgstamos žolelės

Paruošimo būdas:

Dalį bulvių, apie vieną kilogramą nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirtas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar gerai sugrūskite grūstuve. Likusias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir gerai išsunkite. Sumaišykite su virtomis bulvėmis, įdėkite krakmolo. Panaudokite ir iš nusunktų tarkių sulčių ant indo dugno nusistovėjusį krakmolą. Skirtingą mėsos  faršą sumaišykite dubenyje. Sudėkite ir smulkintą svogūną (prieš tai jį galima pakepti), dėkite pipirų, druskos, džiūvėsius ir viską gerai sumaišykite. Formuokite pailgus faršo gabalėlius, juos dėkite į bulvių tešlos paplotėlį ir formuokite didžkukulius. Juos virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai didžkukuliai iškyla į paviršių, virkite apie 20 min.

Padažui keptuvėje išlydykite sviestą, švelniai įmaišykite miltus, įdėkite grietinės, viską sumaišykite ir pilkite mėsos sultinį. Šviežio mairūno ar kitų žolelių dėkite kai padažas taps vientisas, pačioje pabaigoje ir trumpai pakaitinkite. (Džiovintas žoleles dėkite kartu su sultiniu).

Galima padažui pasigaminti ir tradicinį spirgučių padažą su grietine ar be jos.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.