Natūralūs būdai apsisaugoti nuo erkių

Erkė>Siūlome pasidomėti, kokie natūralūs kvapai padidina šansus, kad klastingosios erkės nebelįs prie jūsų!

Fotolia nuotr. / Erkė

► Arbatmedis nemėgstamas ne tik uodų, bet ir erkių. Išbandykite: 10 eterinio arbatmedžių aliejaus lašų sumaišykite su 50 ml vandens ir supilkite į purškiamą flakoną. Gerai sukratykite ir apipurkškite atviras kūno vietas bei drabužius.

 

► Actas veikia kaip natūralus repelentas. Į butelį įpilkite 1 dalį acto, 1 dalį vandens, į lašinkite 10 lašų eterinio eukaliptų ar pipirmėčių aliejaus. Purkškitės gautu mišiniu kas kelias valandas.

 

► Erkės, negali pakęsti česnakų kvapo. Todėl vasarodamos gamtoje juos drąsiai įtraukite į savo valgiaraštį arba patepkite atviras kūno vietas česnakų sultimis.

 

► Nimbamedžio aliejus, kuris labai dažnai naudojamas ajurvedos medicinoje, taip pat apsaugo nuo erkių. Sumaišykite 5–10 jo lašų su puodeliu vandens ir ištepkite atviras kūno vietas.

 

► Nedideliame buteliuke galite sumaišyti 4 valg. š. migdolų aliejaus ir 10 eterinio snapučių aliejaus lašų. Gerai sukratykite ir turėsite puikią apsaugą nuo pavojingųjų erkių. Snapučių eterinį aliejų galite pakeisti levandų arba sumaišyti abu aliejus. Tuomet lašinkite kiekvieno po 5 lašus.

 

► Sumaišykite 1 puodelį vandens, ½ puodelio obuolių acto, įlašinkite 6–10 eterinio snapučių arba levandų aliejaus lašų. Gautu skysčiu tepkite atviras kūno vietas.

 

► Erkės taip pat negali pakęsti citrusinių vaisių kvapo. Taigi galite nesunkiai pasiruošti natūralaus erkių baidiklio. Užvirinkite 2 puodelius vandens ir supjaustykite 2 pasirinktus citrusinius vaisius: citrinas, žaliąsias citrinas, apelsinus ar greipfrutus. Tiesa, idealiausias pasirinkimas būtų žalioji arba geltonoji citrina, nes jų kvapas yra aitriausias. Pavirinkite citrusinius vaisius apie valandą ir, praėjus nurodytam laikui, išgriebkite, o nuovirą perkoškite bei supilkite į butelį. Galite naudoti visai šeimai, gyvūnams, pievelei.

 

► 1 puodelį vandens sumaišykite su 10 eterinio pipirmėčių aliejaus lašų. Supilkite į purkštuvą ir naudokite kas kelias valandas.

 

► Erkių sezonas kaip tik ant bangos, tad visuomet kruopščiai apžiūrėkite savo kūną, kad nerastumėte arba laiku atsikratytumėte šio nemalonaus kraujasiurbio. Pasigauti erkių kur kas paprasčiau, negu galite numanyti – nebūtina net keliauti į mišką, jos gali tykoti ir namų pievelėje… Tad natūralios, namuose pačių pasigamintos apsaugos priemonės jums gali labai praversti! Tik įsitikinkite, kad nesate alergiškos, kuriai nors sudedamajai daliai ir venkite patekimo į nosį, akis, burną.

Paregta pagal www.ji24.lt

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/namai/naudinga-zinoti/kokiu-aromatu-nemegsta-erkes-554-341373#ixzz2V9Ugyarv

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.