Rankų darbo smilkalai

smilkalai0,5 stiklinės smulkintos kvapiosios dervos; 1 stiklinė smulkintų džiovintų žolelių, gėlių žiedų ar prieskonių; 0,5 stiklinės smulkintos medžio žievės arba medienos; ¾ stiklinės vyne išmirkytų razinų; 1 arbatinis šaukštelis medaus. Specialistai pataria maišyti tik tris skirtingas kvapiąsias medžiagas – dervą, medieną ir žoleles, prieskonius arba gėles.

1.Pasirinktą kvapiąją dervą atšaldykite, tada sugrūskite. Naudojamas specialus malūnas arba grūstuvė. Tinka gintaras, miros, opopanaxo, frankincenso, elemių, benzoino dervos. Jų galima įsigyti ekologiškomis prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse, internetinėse parduotuvėse.

2.Pasirinkite vienos ar kelių rūšių džiovintų žolelių, gėlių žiedų ar prieskonių. Sugrūskite jas grūstuvėje iki smulkių miltelių. Dažniausiai naudojami levandų žiedai, rožių žiedlapiai, čiobreliai, melisos, pelynai, jonažolė, rozmarinas, bazilikas, dauguma kitų prieskonių, ne tik žolelių, bet ir sėklų.

3. Sugrūskite norimos rūšies medžio žievę arba medieną. Geriausiai tinka pušis, kedras, santalas, kadagys.

4. Visus sugrūstus iki miltelių konsistensijos ingredientus sumaišykite ir dar sykį sugrūskite, kol gerai susimaišys. Birus smilkalas, kurį reikia mažais žiupsneliais berti ant degančio angliuko ir smilkyti, paruoštas.

5. Norėdami pasigaminti kūgio formos smilkalą pamirkykite per naktį razinas (galima naudoti ir džiovintas slyvas, abrikosus) vyne. Gerai nukoškite ir sutrinkite grūstuvėje.

6. Sumaišykite sugrūstas razinas su sausu dervų, medienos ir žolelių mišiniu. Įdėkite medų. Išminkykite rankomis iki vientisos masės.

7. Paskleiskite masę ant vaškinio popieriaus ir leiskite apdžiūti (ne karštyje ir ne saulėje). Formuokite kūgelius ir padžiovinkite kelias savaites. Uždekite ir smilkykite arba smilkykite uždėję ant angliuko.

Parengta pagal: http://grynas.delfi.lt

Author: valdymas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.