Kaip pavasarį prižiūrėti odą?

Žiemos speigaodos_prieziura_spring_girlms einant į pabaigą vis dažniau atkreipiame dėmesį į savo išvaizdą. Pirmiausia pastebime šalčio, vėjo ir kondicionuojamo oro nualintos odos trūkumus. Apie pagrindines pavasarines odos problemas ir jos priežiūrą pasakoja “MediCA klinikos“ gydytoja dermatovenerologė Gražina Banaitienė.

Gera žmogaus savijauta labai smarkiai priklauso nuo aplinkos poveikio. Dienos ilgumas ir saulės intensyvumas nulemia mūsų gerą nuotaiką ir darbingumą. O nuo žmogaus psichinės būsenos priklauso ir odos būklė. Veikiama išorinių veiksnių (šalčio, vėjo ir kt.) oda dažnai išsausėja, pablogėja jos aprūpinimas maistinėmis medžiagomis, todėl atrodo papilkėjusi.

Pacientams, kurių odoje matyti išsiplėtusių kapiliarų, dėl saulės trūkumo paūmėja įvairios odos alergijos, seborėjos, žvyninė dedervinė.

Odos ligų paūmėjimą skatina ir patiriamas stresas, ypač ilgalaikis. Streso sukeltais negalavimais laikomi plikimas, niežulys, dilgėlinės, odos pakitimai sergant raudonaisiais spuogais. Odos problemos gali paūmėti ir dėl patirtų stiprių emocijų.

Atsižvelgdami į savo odos būklę, pavasarį pasirinkite tinkamas odos priežiūros priemones. Po žiemos naudojamose kosmetikos priemonėse turi būti stipriai drėkinančių medžiagų (hialurono rūgšties, alantoino, ramunėlių, agurklių ekstraktų ir kt.), vitaminų, amonorūgščių, mikroelementų ir kt. Ypač būtini vitaminai A, E, C, D-pantenolis, nes jie stimuliuoja odos atsinaujinimą, drėkina ir minkština odą, stabdo laisvųjų radikalų atsiradimą, lėtina odos senėjimo procesus.

Pavasarį, besidžiaugdami šiltėjančiais orais, nepamirškite naudoti ir apsaugos priemonių nuo saulės, ypač sergantieji rožiniais veido spuogais ir turintieji pigmentinių apgamų.

Rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju – specialistu, jei abejojate dėl savo odos būklės ar nežinote, kokias tinkamiausias priežiūros priemones pasirinkti.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.