Šaltai marinuota adžika

Tikrai išbandytas ir mėgstamas giminės receptas: 3 kg pomidoru (geriau mėsingi – pvz. tokie kaip „Jaučio širdis” arba „Sto pudov”, bet tai nėra būtina),  1 kg saldžių paprikų (labiausiai tinka raudonos, žalių jokiu būdu nenaudoti), 250 gr šviežių jelapeno pipirų arba čiliukų,  300 gr česnakų,  300 gr  9 % acto, 1 šaukštas cukraus, 3 šaukštai paprastos rupios druskos (joduota druska konservavimui netinka). Visus šiuos ingredientus reikia sumalti mėsmale arba susmulkinti blenderiu (smulkinant blenderiu, reikia, kad liktų maži gabaliukai, o ne vientisa tyrė).  Gautą masę gerai išmaišyti ir laikyti kambario temperatūroje 3-5 paras fermentacijai.  Vėliau tirštąją šios masės dalį supilstyti į gerai sterilizuotus stiklainiukus ir uždaryti išvirintais arba spiritu nuvalytais dangteliais.  Likusį skystį taip pat supilstyti į stiklainiukus ir naudoti kaip pagardą sriuboms. Ši adžika laikoma šaldytuve arba tikrai vėsiame rūsyje. Tai šaltasis konservavimo būdas, jo dėka išlieka visi natūralūs daržovių vitaminai ir mineralai.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.