Krevetės. Krevečių patiekalai

krevetesKrevetės

Krevetės yra vienos populiariausių jūros gėrybių.Skaniai paruošti jas nesudėtinga, o švelnaus saldoko skonio mėsa patinka daugeliui. Ruošimo požiūriu jos universalios dera su daugeliu skonių ir jas galima kepti, troškinti, virti, o vasarą pamarinuotas ir apvyniotas šonine kepti kepsninėje.

Vertingos maistinės ypatybės

Baltymų, vitaminų B12 ir D, geležies, fosforo, seleno ir vario šaltinis.

Vartojimas

Krevetes galima virti, kepti, troškinti. Svarbu nekaitinti pernelyg ilgai, nes mėsa taps it guminė. Nulupti galite prieš virdami, kepdami arba po, tada mėsa bus sultingesnė, stipresnio skonio.

Kelios patiekimo idėjos

Keptos krevetės su šonine. Šoninės juosteles pjaukite per pusę ir šiek tiek pakepinkite, kad taptų permatomos, bet neapskrustų. Dubenyje sumaišykite 2 arb. š. saldžiųjų paprikų, po 0.5 arb. š. Kajeno paprikų, kario miltelių, maltų kuminų, kalendrų, druskos, juodųjų pipirų, po 2 v. š. cukraus ir citrinų sulčių, 1 v. š. alyvuogių aliejaus. Sudėkite krevetes ir šoninę, gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje 30-60 min., retkarčiais pamaišykite. Kiekvieną krevetę apvyniokite šonine ir verkite ant iešmo. Suvėrę krevetes pašlakstykite likusiu marinatu ir kepkite kepsninėje.

Katalonijos krevetės su česnakais. Plačioje keptuvėje gerai įkaitinkite ketvirtadalį stiklinės alyvuogių aliejaus ir ketvirtadalį stiklinės sviesto, įberkite 700 g nuluptų krevečių, 4-6 smulkintas česnako skilteles ir 2-3 min. pakepinkite ant didelės ugnies. Įpilkite ketvirtadalį stiklinės citrinų sulčių, įberkite 1 arb. š. paprikų, 0.5 arb. š. aitriųjų paprikų, pagardinkite druska, pipirais. Perdekite į lėkštę, apibarstykite petražolėmis ir iškart patiekite.

Author: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.