7 patarimai, padėsiantys jūsų čiužiniui išlikti kaip naujam

Čiužinys yra daiktas, ant kurio praleidžiame didžiąją dalį savo gyvenimo, todėl kiekvienas nori jį išlaikyti kaip naują kaip įmanoma ilgiau. Paprastai čiužiniai tarnauja nuo 5 iki 10-ies metų, bet neteisinga čiužinio priežiūra gali jo tarnavimo laiką gana smarkiai sutrumpinti. Būtent todėl šiandien kartu su interneto parduotuvės Pigu.lt ekspertais pasidalinsime patarimais, kurie padės išlaikyti tobulą čiužinio būklę.

Įsitikinkite, kad jūsų čiužinys turi tvirtą atramą

Nesupraskite neteisingai, jūsų čiužiniui nereikia pirkti atskirų spyruoklių, bet tinkama atrama (kurią turėtų suteikti lova) yra būtina – ji leidžia nesilankstyti pačiam čiužiniui ir taip užtikrina, kad čiužinio medžiagoms nebus papildomos trinties, galinčios greičiau pažeisti čiužinio išorę, o vėliau – ir vidų.

Siūlome paskaityti ir gamintojo pateikiamas rekomendacijas instrukcijoje – kai kuriems čiužiniams reikia spyruoklių atramos, tuo tarpu kitiems čiužiniams reikia tiesiog tvirtos, vientisos paramos.

Taigi, jūsų čiužinio tarnavimo laikas labai smarkiai priklauso ir nuo jūsų lovos rėmo pasirinkimo, todėl neinvestuokite visų savo pinigų į kokybišką čiužinį, dalį biudžeto skirkite ir geram lovos rėmui.

Naudokite kiek storesnę patalynę

Patalynę, ko gero, naudoja kiekvienas, bet storesnė patalynė leis jūsų čiužiniui tarnauti ilgiau, nes ji, apsaugos jūsų čiužinį nuo jūsų prakaito, dulkių, purvo ir nelaimingų atsitikimų. Taigi, dėl to čiužinyje nesusidarys pelėsis, nesikaups purvas, bus mažiau dulkių erkučių ir t.t.

Dėl visų tų pačių priežasčių patalynę reikia keisti kaip įmanoma dažniau. Jeigu dulkių erkutės ar kiti gyviai ir bakterijos pradės kauptis patalynėje, jie neabejotinai greitai pradės kauptis ir čiužinyje. Idealiu atveju, ekspertai rekomenduoja patalynę skalbti bent kartą per savaitę.

Neleiskite savo augintiniams lipti į lovą

Mylėti savo gyvūnus yra normalu, tačiau bet jokiu atveju neturėtumėte jų įsileisti į lovą. Net ir patys labiausiai prižiūrimi augintiniai šeriasi, savo kailyje nešiojasi daugybę bakterijų, o kartais ir nedidelių vabzdžių. Taip pat kartais gyvūnai (ypač katės) gali netyčia pažeisti čiužinį ir todėl jį turėsite pakeisti daug anksčiau laiko.

Nuolat čiužinį apsukite

Tai skamba kiek keistai, bet čiužinio nuolatinis apvertimas yra normali praktika – visiškai nesvarbu, iš ko čiužinys yra pagamintas ar kokio jis dydžio. Tai ne tik leidžia padalinti čiužinio susidėvėjimą per pusę, bet ir suteikia galimybę čiužiniui šiek tiek atsistatyti.

Jokiu būdu nešokinėkite ant lovos

Net jeigu čiužinys yra ne su spyruoklėmis, ant jo šokinėti vis tiek negalima. Jeigu koks nors nedidelis čiužinio plotas turi atlaikyti daug didesnį svorį, negu likęs čiužinys, tai gali smarkiai pakenkti jo struktūrai. Galų gale, taip galite ir sulaužyti savo lovą!

Kartais suteikite galimybę čiužiniui padžiūti

Kas mėnesį ar du rekomenduojame savo čiužinį ištraukti iš lovos rėmo ir pastatyti jį priešais saulę. Jeigu lauke šilta ir sausa, čiužinį netgi galite kelioms valandoms išnešti į lauką (tik būtinai jį apdenkite). Taip iš jūsų čiužinio pasišalins visa drėgmė, kuri gali kenkti jūsų čiužinio būklei.

Skaitykite gamintojo instrukcijas

Jeigu čiužinį planuojate valyti (ir jūs turėtumėte bent jau kartais tuo pasirūpinti), visų pirma privalote perskaityti gamintojo instrukcijas ir valymą atlikti tik pagal jas. Kiekvienas gamintojas instrukcijas prideda prie gaminio pakuotės, o jeigu jas sugebėjote pamesti, instrukcijos paprastai yra įkeliamos ir į gamintojo interneto puslapį.

Autorius: Autorius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.